Optreden Kroes in Sophia afgelast

Array

Het optreden van Wolter Kroes op woensdag 4 april in het Erasmus MC-Sophia is  afgelast. De volkszanger zou zingen voor jonge patienten en hun ouders, maar is verhinderd vanwege het overlijden van zijn oma.

Het geplande optreden van Kroes moest de start markeren van het Kinder MS Centrum, dat in het Erasmus MC wordt gevestigd. Doel van dit centrum is bundeling van kennis en behandeling van multiple sclerose bij kinderen.

Vriend
De populaire Nederlandstalige zanger, die zelf twee dochters en een zoon heeft, is benoemd tot Vriend van Kinderen met MS. Wolter Kroes: ?De onvoorspelbaarheid van de ziekte leidt tot veel onbegrip. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om MS en de gevolgen ervan voor het hele gezin meer bekend te maken.?

Genezen
MS is niet te genezen. Wel kunnen de klachten ervan worden behandeld. Dit gebeurt in het Erasmus MC-Sophia door een groot, multidisciplinair team. Daarin zitten professionals uit een achttal vakgebieden, onder meer kinderneurologie, -revalidatie en -urologie.

bron: Erasmus MC

*

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen