Snellere behandeling met scan en straling

Array

De behandeling van kanker, hersenaandoeningen en hart- en vaatziekten kan snel effectiever. Dat willen Philips, de TU Eindhoven, het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht bereiken met een samenwerking op dat gebied.

De vier partners willen door de capaciteit van hun afzonderlijke faculteiten en laboratoria te combineren, onderzoek naar behandeling met bijvoorbeeld scans en straling versnellen.

Bij deze behandelingen zijn vaak geen of minimale chirurgische ingrepen nodig en heeft de patient dus minder last. Daardoor hoeft de patient minder lang in het ziekenhuis te blijven en herstelt hij sneller.
De kwaliteit stijgt en we kunnen efficienter werken”, aldus een woordvoerder van Philips. Onder de noemer Institute for Diagnostic and Interventional Imaging zullen zo’n 100 onderzoekers hun krachten bundelen.

bon: Nu nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen