Vrouwen gezocht voor pilot met internet therapie voor seksuele problemen bij borstkanker

Array

Intimiteit en seksualiteit
De diagnose en behandeling van borstkanker kan veel veranderen voor vrouwen in hun  beleving van intimiteit en seksualiteit. De ziekte en de behandeling kan van invloed zijn op het lichaamsbeeld, de lichaamsbeleving en de partner relatie. Veel behandelingen bij borstkanker hebben als bijwerking overgangsklachten, met vaak een verminderd seksueel verlangen als gevolg. Ongeveer 50% van de vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker rapporteert enige mate van seksuele  problemen.

Internet therapie

Het NKI-AVL heeft, met financiele steun van de Stichting Pink Ribbon, een bestaand internet programma voor seksuele problemen dat ontwikkeld is door Virenze, een ambulante instelling voor geestelijke gezondheidszorg, aangepast, speciaal voor vrouwen met borstkanker.

Momenteel zijn we bezig om het programma uit te proberen bij een beperkt aantal vrouwen die problemen ervaren op het gebied van seksualiteit en intimiteit en die belangstelling hebben om er iets aan te doen.

Hoe werkt het programma?
Het programma is opgebouwd uit verschillende ‘modules’ waarin diverse achtergrondinformatie, opdrachten en oefeningen zijn verwerkt. Voorafgaand aan de behandeling vindt een intake gesprek plaats met een therapeut, telefonisch of face-to-face. Tijdens dit gesprek wordt er gezamenlijk bepaald welke onderdelen van het programma het meest geschikt voor u zijn. Degene die dit gesprek met u voert blijft u persoonlijk begeleiden bij het doorlopen van het programma via internet. Het zorgprogramma duurt maximaal 20 weken, afhankelijk van de aard en de omvang van uw problemen en de snelheid waarmee u het programma doorloopt.

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan het volgen van de behandeling.

Interesse
Heeft u interesse in dit internetprogramma, dan kunt u contact opnemen met  Mw. H.Hauer, coördinator project seksualiteit en borstkanker/verpleegkundig specialist,
telefoon: 020 512 2461; email adres: [email protected]

Er zijn een beperkt aantal plaatsten beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over borstkanker binnen het NKI-AVL.

NKI

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in kankerzorg en -onderzoek. De unieke combinatie van zorg en onderzoek binnen één instituut maakt voor kankerpatiënten het verschil. In multidisciplinaire teams werken alle in kanker gespecialiseerde zorgprofessionals continu aan op maat gemaakte behandelplannen. Want in de kern is geen enkele kanker gelijk. Patiënten met (een vermoeden van) kanker kunnen in het Antoni van Leeuwenhoek terecht voor de nieuwste onderzoeks- en behandelfaciliteiten en een persoonlijke benadering. Het Antoni van Leeuwenhoek koos ruim honderd jaar geleden al voor de combinatie van de specialistische zorg van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en het onderzoek van het Nederlands Kanker Instituut onder een dak. Bij het Nederlands Kanker Instituut - de wetenschappelijke tak van het Antoni van Leeuwenhoek - werken ruim 560 onderzoekers aan grensverleggend onderzoek naar kanker. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt voor een belangrijk deel mede mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding en het ministerie van VWS. Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de OECI aangewezen Comprehensive Cancer Center in Nederland. Voor meer informatie: www.avl.nl en www.nki.nl.

Recente artikelen