Minister Schippers brengt werkbezoek aan Caribisch Nederland

Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april brengt minister Edith Schippers (VWS) een werkbezoek aan Caribisch Nederland.  Centraal staat de gezondheidszorg in de drie ‘bijzondere’ Nederlandse gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Sinds de drie BES-eilanden (Bonaire, Saba en Sint Eustatius) ‘bijzondere’ gemeenten van Nederland zijn, valt de gezondheids- en welzijnszorg onder de verantwoordelijkheid van de minister van VWS.

Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius spreekt Schippers met autoriteiten en zorgbestuurders; ook ontmoet zij zorgpersoneel en de lokale bevolking.

Schippers legt bezoeken af aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, Centra voor Jeugd en Gezin en zorgkantoren. Op Saba gaat ze ook langs bij een Cruyff Court.

Op het nabijgelegen Sint Maarten bezoekt Schippers het ziekenhuis waarop de bewoners van Saba en Sint Eustatius voor het overgrote deel zijn aangewezen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen