web analytics

MedicalFacts

MedicalFacts wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:
astrazeneca 728 x 90 longpas
0

Medische gegevens duizenden Brabanders op straat via ‘Diagnostiek Voor U’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 19 April, 2012
De medische gegevens van duizenden Brabanders liggen op straat. Het gaat om gegevens van medisch onderzoekscentrum ‘Diagnostiek Voor U’, die op de website Cyberlab stonden. Cyberlab, een site voor medische professionals, is inmiddels uit de lucht gehaald. Henk Krol, lijsttrekker van 50Plus, ontdekte een lid van zijn partij het lek. Krol was v ooral geschokt te lezen welke patienten van het Diagnostisch Centrum bijvoorbeeld HIV hebben, alcoholist zijn en welke medicijnen die mensen gebruiken. Het centrum doet bloedonderzoek voor ziekenhuizen, huisartsen en bloedbanken.Mensen die beroepshalve toegang hebben tot de site bleken met een voor de hand liggend wachtwoord toegang te hebben tot duizenden medische dossiers. Cyberlab is een internetapplicatie waarin laboratoriumuitslagen en uitslagen voor functieonderzoeken worden ingevoerd.


‘Diagnostiek voor U’ was voorheen het  Diagnostisch Centrum Eindhoven. Het is sinds 1985 gevestigd in het centrum van de stad. In januari 2006 opende een tweede vestiging in Den Bosch. Het centrum heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie. Het Cyberlab systeem is inmiddels offline. Omdat de site nu uit de lucht is, moet een aantal patienten wachten op testuitslagen.
Comments are closed.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!

Protected by Sabre. 6787 aliens stopped.