web analytics

MedicalFacts

MedicalFacts wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:
astrazeneca 728 x 90 longpas
0

Barbie, heldin van de geboortezorg

Guus Schrijvers, Oud-Hoogleraar Public Health & Gezondheidseconoom 22 April, 2012
Op RTL5 verschijnt wekelijks de reality soap “Barbie gaat trouwen”. Na “Oh Oh Cherso” vertellen de zwangere Barbie en haar vriend wat hun de afgelopen week is overkomen. Twee scènes kregen grote waardering vanuit de geboortezorg. In de eerste vraagt de vriend om samen een sigaretje op te steken. Waarop Barbie uitsnikt dat zij niet mag roken van de dokter. De  tweede scène is vergelijkbaar. Barbie slaat een glas bier af, dat haar vriend haar aanbiedt. De TV serie trekt 800.000 vooral jonge kijksters. Tijdens uit de uitzending komt een lawine los van twitter- en sms berichten. Binnenkort komt een vervolg op de serie. Dan is Barbie getrouwd. De nieuwe serie heet “Barbie gaat bevallen”. In gesprekken die ik had op dinsdag 16 op donderdag 19 april met leidinggevenden in de geboortezorg kwam grote waardering voor de serie naar voren.

Want dit is gratis gezondheidsvoorlichting aan (aanstaande) zwangeren. Bovendien werkt peer education beter dan gezondheidsvoorlichting van professional naar patient.  Ik ben benieuwd: waar gaat Barbie bevallen, thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis? Welke argumenten voor de gemaakte keuze spetteren van het scherm af?
Tagged with: , , ,

Comments are closed.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!

Protected by Sabre. 6787 aliens stopped.