Zorgverzekeraar CZ behaalt positief resultaat in 2011

Zorgverzekeraar CZ heeft het jaar 2011 afgesloten met een positief resultaat van EUR 126 miljoen, wat voor bijna de helft bestaat uit resultaten op beleggingen. CZ realiseerde in 2011 een groei van 64.000 verzekerden, tot in totaal 3,4 miljoen. Dit blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag. CZ leed in 2010 nog een verlies van EUR 91 miljoen.

Resultaten CZ
Het technisch resultaat was EUR 65 miljoen. De beleggingen lieten iets betere cijfers zien dan vorig jaar: EUR 61 miljoen in 2011 (EUR 60 miljoen in 2010). Het totaalresultaat over 2011 bedroeg daarmee EUR 126 miljoen. De omzet (premies en bijdragen) bedroeg ruim 7,5 miljard euro. De uitgaven aan ziektekosten bedroegen 7,2 miljard euro. (In 2010: EUR 6,9 miljard). Het eigen vermogen was eind vorig jaar 1,5 miljard euro. (eind 2010: EUR 1,4 miljard). Dit voldoet aan de eisen van DNB, ook na de verhoging van die eis voor de wettelijke Zorgverzekeringen (vanaf 2012 van 9 naar 11%). Het aantal medewerkers nam met 120 fte af tot 2.360 fte.

Reputatie
Afgelopen week werd bekend gemaakt dat CZ voor de derde keer op rij in de top tien staat van de reputatieranglijst van het Reputation Institute. CZ is met haar 9e plaats in 2012 de enige (zorg)verzekeraar in die top tien. De ranglijst is gebaseerd op een jaarlijks terugkerende studie naar de reputatie van de 30 grootste bedrijven van Nederland. De ranglijsten worden opgesteld aan de hand van het door het Reputation Institute ontwikkelde RepTrak(TM) model. Dit model meet reputatie door te kijken naar zowel het gevoel van mensen bij een bedrijf, als naar de rationalisatie van dit gevoel door zeven “reputatie-aanjagers”: 1) producten & diensten, 2) innovatie, 3) werkomgeving, 4) corporate governance, 5) maatschappelijk verantwoord ondernemen 6) leiderschap en 7) financiele prestaties.

Profiel CZ

CZ is de derde grootste zorgverzekeraar van Nederland en landelijk actief, met een historisch gegroeid accent op het zuiden. De organisatie streeft naar een beheerste groei van het marktaandeel. CZ wil daarbij de marktpositie binnen de zuidelijke provincies minimaal handhaven en landelijk versterken. CZ nam op 1 januari 2009 de zorgverzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd en OHRA over. Onder dezelfde labels voert CZ de zorgverzekering van deze partijen uit. Zorgverzekeraar CZ is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Het hoogste bestuursorgaan is een raad van verzekerden, de zogenaamde Ledenraad.

Meer informatie
Op de website van CZ http://www.cz.nl/over-cz/publicaties/jaarverslagen is informatie te vinden over de verslaglegging, waaronder het ‘Maatschappelijk Verslag 2011″. Op deze site is een integrale PDF van dit verslag beschikbaar. CZ publiceert onder meer ook een sociaal jaarverslag en een jaarverslag van het CZ Fonds. Ook deze verslagen kunt u downloaden via www.cz.nl. of opvragen bij CZ: Marketing Servicebureau, Postbus 90152, 5000 LD Tilburg,  e-mail: [email protected]

bron: ANP Pers Support

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen