GA! Gezond lunchen, sporten en je gezondheid testen tussen de boeken!

GA! Groningen opent GA! Spot in de Bibliotheek Groningen, maandag 7 mei om 16:00 uur.
De hele maand mei is het voormalig duurzaamheidcentrum in de Bibliotheek Groningen ingericht als Ga! Spot – kenniswinkel. Wil je gezond lunchen voor 1 euro? Speeddaten met een dietist? Je eigen smoothies maken? Gezond leren koken van Pierre Wind? Of je fitheid testen? Kom dan in mei naar de GA! Spot in de Bibliotheek Groningen. De stad Groningen staat dit jaar namelijk in het teken van gezond en actief ouder worden. Met de GA! Groningen – Healthy Ageing Stad campagne (Gezond & Actief Groningen) bruist het dit jaar van de activiteiten die het belang van gezond leven onder de aandacht brengen.

Programma
Gedurende de hele maand mei worden talloze activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo is er elke woensdag- en vrijdagmiddag een GA! Kindermiddag, elke dinsdag kun je speeddaten met dietisten en yoga’en tussen de boeken. Maar ook lunchlezingen, workshops, inloopuren van (voedings)specialisten en wetenschappers vanuit de kennisinstellingen. De programmering en inrichting wordt verzorgt door een projectgroep van de minor gezond opgroeien, gezond ouder worden van de Hanzehogeschool. Het volledige programma met openingstijden is terug te vinden op www.cityoftalent.nl/ga.

 

GA! Campagne
Met de campagne GA! (Gezond & Actief) Groningen willen de partners van het Akkoord van Groningen en het HANNN (Healhty Ageing Network Noord-Nederland) zoveel mogelijk mensen van jong tot oud kennis laten maken met het thema gezond ouder worden. Want gezond ouder worden begint al op jonge leeftijd. Met de GA! Campagne sluit Groningen aan bij het Europese Jaar voor Actief Ouder Worden. Naast de GA! Spot worden dit jaar sportactiviteiten, gezonde happen in restaurants en activiteiten in de wijken georganiseerd. Op 2 juni de Nacht van Kunst en Wetenschap in het teken van Gezond en Actief ouder worden.

Onderzoek
In Groningen en Noord-Nederland werken kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven al jaren nauw samen om kennis te ontwikkelen op het terrein van Healthy Ageing. RUG en UMCG leveren  wetenschappelijke topprestaties op dit gebied. De Hanzehogeschool Groningen levert met toegepast en praktisch onderzoek een belangrijke bijdrage aan innovatieve producten en diensten. RUG en het UMCG trekken internationale toptalenten aan die baanbrekend onderzoek doen, onder andere binnen het binnenkort te openen European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA). Het HANNN zorgt voor een vruchtbare samenwerking tussen de onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven in Noord -Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen