Stuk! Hoe MS mijn leven een onverwachte wending gaf

Array

Ze werd Mis(s) Nederland 2007, model, voorvechter van gelijke rechten en veelgevraagd spreker. Terwijl Reni de Boer eigenlijk ‘gewoon’ naar school wilde en in het weekend lekker stappen, gooide MS roet in het eten.

Stuk! is het sprankelende verhaal van een jonge vrouw die haar leven een nieuwe wending wist te geven.

Reni werd ziek toen ze 17 was. Een fikse griep die maar niet over ging. Ze bleef moe. Pas zes jaar later – ze was net een jaar getrouwd – kreeg ze de diagnose MS. De ziekte dwong haar haar plannen bij te stellen en haar energie te verdelen. Maar er kwam ook veel positiefs voor terug. In Stuk! laat Reni zien wat ze de laatste jaren voor elkaar heeft gekregen. Als initiatiefnemer van de actiegroep Lekker Stuk, als model en als schrijver vraagt Reni aandacht voor de belangen van mensen met een handicap. En schetst zij een beeld van hoe onze huidige maatschappij omgaat met mensen die ‘stuk’ zijn. Laat je ook inspireren door deze mooie en krachtige vrouw.

Op 30 mei, Wereld MS dag, zal de voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet in Perscentrum Nieuwspoort het eerste exemplaar van het boek Stuk! In ontvangst nemen.

Stuk!
Auteur:Reni de Boer
ISBN:9789021550725
Prijs:€19,95
Website:www.renideboer.nl

Verschijningsdatum: 30 mei 2012

bron: Kosmos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen