Voorkom de volgende crisis, een oproep van de Nederlandse Diabetes Federatie

Array

Een maand geleden publiceerden wij het boek Diagnose Diabetes 2025 – over de toekomst van de diabeteszorg en –preventie in Nederland. De Nederlandse Diabetes Federatie, initiatiefnemer van het boek en van het platform Diagnose Diabetes 2025, vraagt uw aandacht voor de harde realiteit waarmee het boek de samenleving confronteert.

Het boek stelt fundamentele vragen aan de orde en roept op tot het maken van echte keuzes. Aan de vooravond van een nieuwe parlementaire periode richten wij deze oproep specifiek aan u. Wij zijn er van overtuigd dat de crises van de laatste jaren laten zien dat wij aanlopen tegen de grenzen van ons maatschappelijk bestel en sociaal-economisch systeem. De volgende crisis die dat zal aantonen zou zeer wel een zorg-crisis kunnen zijn.

Wij roepen u op u, samen met ons, voluit in te zetten om die crisis te voorkomen. En om in uw politieke keuzes principieel te kiezen voor Gezond op 1!

Wij nodigen u uit om in te stemmen met onderstaande ‘resolutie’ en de twee concrete voorstellen die daarin worden genoemd, op te nemen in uw verkiezingsprogramma.

Voor vervolg bericht zie site van de Nederlandae Diabetes Federatie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen