Achmea eist VMS in ziekenhuizen

Array

Ziekenhuizen moet per 2013 een geaccrediteerd veiligheidsmanagementsysteem (VMS) hebben om met zorgverzekeraar Achmea een contract te sluiten voor ziekenhuiszorg. Dat maakte Achmea bekend bij de presentatie van samenwerkingsovereenkomst met NPCF op het gebied van patientveiligheid. In een onlangs gehouden inventarisatie van het VMS Veiligheidsprogramma, waarin V&VN
partner is, blijkt dat 96% van de ziekenhuizen verwacht aan het eind van het jaar een geaccrediteerd of gecertificeerd VMS te hebben.

Op dit mo ment geeft de VMS thermometer aan dat 42 ziekenhuizen een geaccrediteerd of gecertificeerd VMS hebben. Ziekenhuizen hebben met de deelname aan het VMS Veiligheidsprogramma zich ten doel gesteld voor 31 december 2012 een geaccrediteerd/gecertificeerd veiligheidsmanagementsysteem (VMS) te hebben ingevoerd. De uitspraak van Achmea kan een extra prikkel zijn om deze doelstelling te halen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen