Vandaag: presentatie ‘De Vrije Moraal – Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer’

Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ‘De Vrije Moraal – Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer’. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden. Nederland staat bekend als vrijplaats voor ‘Sex, drugs and rock-‘n-roll’. Hoe kregen we dat wilde imago? En is dat imago terecht? In ‘De vrije moraal’ duikt politicus Boris van der Ham in de onthullende, schokkende en geestige geschiedenis van seks, drank en drugs en vindt dat de bevochten vrijheid soms slecht verdedigd wordt.
Van der Ham: ‘Veel van onze vrijheden hebben we te lang voor lief genomen. Ze liggen nu onder vuur. Om ze goed te kunnen verdedigen, moeten we beter weten hoe en waarom ze zijn ontstaan.’ In heb boek laat hij zien voor welke dilemma’s onze vrije samenleving vandaag de dag staat, en waarom Nederland hierin wereldwijd weer voorop moet lopen. Hij vindt dat liberale partijen hun eigen principes serieuzer moeten nemen en het debat over deze onderwerpen niet moeten laten kapen door christelijke partijen.
Van der Ham stelt dat met grote regelmaat er in de media en in de Tweede Kamer te hyperig wordt gesproken over alcoholmisbruik, het uitgaansleven, drugs en de seksuele moraal van de jeugd. Hij vreest dat die hyperige sfeer rond deze onderwerpen juist goede oplossingen in de weg staat om schade te beperken. ‘De Vrije Moraal’ is een pleidooi voor openheid, maar ook verantwoordelijk omgaan met vrijheid.
De presentatie van het boek zal vandaag plaatsvinden. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden door Van der Ham aan Dance-organisator en ‘Sensation’-bedenker Duncan Stutterheim.
Vanaf donderdag ligt het boek in de winkel. U kunt het ook online bestellen via
http://www.bol.com/nl/p/de-vrije-moraal/9200000005394105/?Referrer=ADVNLPP7bfa430fe84b06b5fd6ebb5f66720012613
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen