Sisterrun 2012 doneert € 15.000 euro aan nieuw Kinderexpertisecentrum

Met trots kon Jeanne Estourgie, presidente van Soroptimistclub Vught Lumineus, afgelopen vrijdag 22 juni een symbolische cheque ter waarde van € 15.000,- overhandigen aan Willem de Jong, directeur/bestuurder van Mytylschool Gabriel. De helft van dit prachtige geldbedrag voor het nieuwe KinderExpertiseCentrum in ’s-Hertogenbosch is ingezameld tijdens de vierde editie van de Sisterrun, die dit jaar op zondag 1 april plaatsvond. De andere helft is afkomstig van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), die de aanvraag van Soroptimistclub Vught Lumineus voor ‘de verdubbelaar’ honoreerde. Met het geld van de Sisterrun kan het KinderExpertiseCentrum zone II van het nieuwe buitenterrein inrichten.

De vierde editie van de Sisterrun ‘powered by Lasik’ was zeer geslaagd. Met 390 betaalde inschrijvingen en meer sponsorgelden dan de vorige editie kan de organisatie niet anders dan concluderen dat zowel Sisters als het bedrijfsleven deze sponsorloop door en voor vrouwen een warm hart toedragen. De bruto opbrengst van de sisterrun van 2012 bedroeg circa € 9.000,-. Na aftrek van gemaakte kosten voor deze Sisterrun en reservering van gelden voor de vijfde editie, bleef een netto opbrengst over van € 7.500,-. Dit bedrag is verdubbeld door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), waardoor het totaal is uitgekomen op € 15.000,-. Samen met de in 2011 gedoneerde € 5.000,- heeft de Sisterrun in totaal € 20.000,- bij elkaar gelopen voor dit nieuwe Kinderexpertisecentrum.

KinderExpertiseCentrum
Zone II in de buitenruimte van het nieuwe Kinderexpertisecentrum bestaat uit een zintuigrijke speeltuin met elementen als een: zintuig station optikus, klankspeelhuis, palm pipe drum, music station, spreekbuis, speelbord spiraal, speelbord rotatieschijf en speelbord multischijf. Dit is in te richten met de gelden die de Sisterrun bij elkaar liep. De totale kosten voor de maatwerkvoorzieningen die het Kinderexpertisecentrum wil realiseren bedragen minimaal € 250.000,-. Er is dus nog heel wat geld nodig. De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis helpt het KinderExpertiseCentrum om de middelen te werven voor de gewenste extra voorzieningen.

Start zomervakantie
De uitreiking van de cheque was op de dag dat het schooljaar wordt afgesloten en de zomervakantie voor de kinderen begint. Met het oog op de verhuizing van Mytylschool Gabriel van de Klokkenlaan naar de Kooikersweg in het najaar van dit jaar, stond de eindejaarsafsluiting in het teken van deze verhuizing. De gymzaal werd omgetoverd in een aantrekkelijke theaterzaal, met professioneel licht en geluid. In de ochtend waren de ouders van de jongste kinderen welkom en in de middag de ouders van de oudste kinderen.

Eindejaarsafsluiting Move-it
Met als titel ‘Move-it’ waren het de leerlingen die ‘de verhuizing’ in goede banen leidden. Zij startten de uitvoering met een spetterende move, gevolgd door het inladen van de verhuiswagen. Echter, als zij de dozen in de vrachtwagen aan het inladen waren, kwam er plotseling een koffer voorbij. Deze koffer mocht nog niet in de vrachtwagen! Er moest nog wat in: een souvenir van elke klas. Elke klas voerde een act op in de vorm van een dans, liedje, sketches waarbij een voor hun belangrijk souvenir centraal stond. Dít souvenir moest mee naar de nieuwe school en werd aan het einde van de act in de koffer gedeponeerd. De uitvoering werd afgesloten door de leerlingen met een swingende compositie met als titel (hoe kan het ook anders): Move-it.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen