Rusland’s Skolkovo gaat samenwerken met Universiteit van Amsterdam

Array

Skolkovo en de Universiteit van Amsterdam hebben vandaag een overeenstemming bereikt over toekomstige samenwerking. Wetenschappers uit beide landen gaan ervaringen en onderzoek delen en gezamenlijk R&D projecten opzetten. Gemeenschappelijk onderzoek zal worden opgezet in zowel Rusland als in Nederland en heeft een focus op ICT. Ook gaan beide partijen verdere partners en investeerders aantrekken voor hun projecten. Skolkovo Open University gaat medewerkers en partners van de Universiteit van Amsterdam aantrekken voor haar onderwijsprogramma.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst markeert één van de hoogtepunten van de Roadshow die het senior management van de Skolkovo Foundation ondernam in Nederland. Mr. Vekselberg, president van de Skolkovo Foundation, reageert: “Vooruitlopend op het Rusland-Nederland vriendschapsjaar in 2013, hebben Skolkovo en de UvA nu al de kansen herkend om gezamenlijk de academische wereld van morgen vorm te geven. De aanzienlijke economische verbinding tussen beide landen is nu aangevuld met een belangrijke academische samenwerking.”

Tijdens de Roadshow in Nederland ontmoette Skolkovo onder meer de universiteiten uit Twente, Delft en Amsterdam. Het senior management van de Skolkovo Foundation heeft daarnaast gesprekken gehad met topambtenaren en bedrijven bezocht, waaronder: Gasunie, Shell, ASML, TNO, Biosciencepark Leiden en het Brainport Eindhoven. Het doel van dit bezoek was het verkennen van mogelijkheden voor samenwerking tussen het bedrijfsleven en de academische wereld uit Nederland met Skolkovo.

Een essentieel onderdeel van het Skolkovo project is een grote campus waar ’s werelds beste onderzoekers en ondernemers zullen verzamelen. Door een uitstekend onderzoeksklimaat en door toegang te bieden tot Russisch academisch onderzoek heeft Skolkovo nu al de samenwerking kunnen aangaan met bedrijven zoals Siemens, GE, Boeing en vele anderen. Skolkovo hoopt ook Nederlandse onderzoekers, investeerders en bedrijven te mogen ontvangen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen