Vaginale schimmelinfectie komt uit taboesfeer


Vanaf heden kunnen vrouwen zonder doktersrecept een geneesmiddel tegen vaginale schimmelinfectie kopen bij de drogist en de apotheek.

Vervelende aandoening
Een vaginale schimmel is. een vooral vervelende, maar ongevaarlijke aandoening, die niet altijd vanzelf verdwijnt en zelfs herhaaldelijk kan terugkomen. Symptomen zijn snel herkenbaar, zoals jeuk, een branderig gevoel en witte (geurloze) afscheiding. Zeker de helft van alle vrouwen krijgt in haar leven wel eens een vaginale schimmelinfectie. Een aandoening Tot nu toe werd een vaginale schimmelinfectie behandeld met een crème of tablet die uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar was. Het is nu voor eerst mogelijk om een geneesmiddel tegen vaginale schimmelinfecties zonder doktersrecept bij de drogist en apotheek te verkrijgen.

Schaamte
De introductie voor aanvang van de vakantieperiode komt op een juist moment. Tijdens de vakantie of op reis kan een vaginale schimmel infectie natuurlijk heel vervelend zijn. Vrouwen kunnen het van tevoren bij de drogist of apotheek verkrijgen en het product makkelijk mee op reis nemen. Zo hoeven ze in het buitenland niet naar de dokter met deze vervelende infectie, maar kunnen ze het zelf behandelen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen