ONVZ eerste zorgverzekeraar met volledige online fysiotherapie

Fysiotherapie op afstand toegankelijk voor consumenten
ONVZ is in samenwerking met HelloFysio als eerste gestart met een uniek aanbod voor fysiotherapie die volledig online plaatsvindt. Met deze vorm van e-health krijgen verzekerden vanaf elke gewenste plaats en op ieder tijdstip hulp bij fysieke klachten. Daarbij kan online fysiotherapie in sommige gevallen effectiever zijn dan fysieke behandelingen. Met de samenwerking wordt online fysiotherapie eenvoudig toegankelijk voor de consument.

De methode is ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen en is het eerste initiatief dat volledig online plaatsvindt. De fysiotherapeut houdt consult via webcam of telefoon, op het HelloFysio portal krijgen patienten toegespitste oefeningen in videovorm aangereikt in een persoonlijk behandelplan. Sandy van Beuzekom van HelloFysio: ‘Het voordeel van de online benadering is dat patienten het consult en de oefeningen nog eens rustig kunnen bekijken en zo beter in staat zijn de oefeningen te reproduceren. Ze zijn direct geholpen in plaats van dat ze moeten wachten op een afspraak met de fysiotherapeut binnen kantoortijden. Daarnaast zien we dat de methode werkt: waar het landelijk gemiddelde op twaalf behandelingen ligt, zien we dat patienten hier met vier behandelingen vaak klaar zijn.’

Fysiotherapie volledig op afstand was tot nu toe alleen toegankelijk in bedrijfsverband. ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die de online fysiotherapie nu ook aanbiedt aan verzekerden. Erno Kleijnenberg, directievoorzitter van ONVZ: ‘We steunen graag innovatieve ontwikkelingen in de zorg. Met verschillende vormen van e-health worden de zorgkosten beter beheersbaar én de zorg efficienter. ONVZ vindt het belangrijk dat de patient zelf vrijheid heeft in waar en wanneer hij zorg krijgt en zo een grotere zelfredzaamheid heeft. De samenwerking met HelloFysio sluit aan op deze visie. De keuzevrijheid voor onze verzekerden wordt hiermee vergroot.’

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 400.000 verzekerden. In 2013 viert ONVZ haar 80-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. Meer informatie staat op www.onvz.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen