Revalideren in een exclusieve zorgvoorziening

Particuliere zorgaanbieder biedt appartementen aan voor tijdelijke bewoning
Sinds deze week bieden alle exclusieve woonzorgvoorzieningen van particuliere zorgaanbieder Domus Magnus ouderen met een zorgbehoefte de mogelijkheid om tijdelijk te komen herstellen. De Sterreschans in Nijmegen was vorig jaar de eerste locatie waar enkele appartementen beschikbaar werden gesteld voor tijdelijke bewoning. Wegens succes bieden nu ook de andere vijf locaties de mogelijkheid aan ouderen om te revalideren van een ziekenhuisopname of om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Domus Magnus wil hiermee een oplossing bieden voor de familie van ouderen met een (acute) zorgbehoefte.

Jaarlijks worden 650.000 ouderen in Nederland in het ziekenhuis opgenomen. Ongeveer 30 procent van deze groep krijgt hierdoor te maken met achteruitgang in het functioneren, zoals problemen met lopen, wassen, aankleden of eten. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen met een acute zorgbehoefte alleen nog maar toe.

Revalideren op stand
Ouderen die tijdelijk moeten herstellen van een ziekenhuisopname kunnen vanaf nu op zes plaatsen in Nederland terecht in de woonzorgvoorzieningen van Domus Magnus. Het tijdelijke verblijf omvat professionele zorg en begeleiding waarbij ouderen kunnen herstellen en revalideren op een unieke locatie. De tijdelijke bewoning van een appartement is inclusief 24 uur per dag zorg, drie maal daags een maaltijd bereid door een chef-kok, klassieke concerten in huis en culturele uitjes voor de ontspanning, mits de gezondheid dit toelaat.

Echtparen blijven samen
De appartementen, in authentieke en exclusieve land- en herenhuizen, zijn van alle gemakken voorzien. Door de omvang van de zorgappartementen kunnen ook echtparen, waarvan een van beiden zorg nodig heeft, terecht in de zorglocaties van Domus Magnus. Hierdoor hoeven ze niet gescheiden van elkaar te leven tijdens de revalidatieperiode.

Domus Magnus
Domus Magnus is een particuliere woonzorgorganisatie die ouderen de mogelijkheid biedt om in een kleinschalige, luxe woonomgeving oud te worden met alle persoonlijke zorg en dienstverlening die nodig is, tot en met de laatste levensfase. “We streven een voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl na die men gewend is”, zo verklaart oprichter en directeur Erwin Miedema (38) zijn succesformule.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen