MRI-scan wijst blessure uit bij Kenny van Hummel

Array

Rugklachten renner worden intensief behandeld
Nadat Van Hummel in de Tour moest opgeven omdat zijn lichaam niet meer wou onderging hij gisteren een onderzoek in het ziekenhuis in Weert. De aanhoudende klachten waren aanleiding voor Van Hummel en de medische staf om verder te kijken naar de pijn in de rug. In het ziekenhuis constateerde men een ischialgie bij een subtiele bekkenwringing.

De klachten van Van Hummel werden in de Tour reeds behandeld maar de zware inspanning deed de klachten verergeren. Dokter Liem: “Door de verergerde klachten werd de kracht die hij kon leveren snel minder. De komende weken zal er een intensieve behandeling plaatsvinden waarbij Van Hummel gewoon door kan fietsen. Een juiste verhouding tussen rust en arbeid zou zijn conditie op niveau moeten houden.”
Bron: EZPress

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen