Lobbyactie KSF succesvol voor WFT Zorg

Array

In mei heeft de KSF zich ingezet voor zorgverzekeraars die te maken kregen met de nieuwe eisen die de Wft per 1 januari 2012 zou stellen aan medewerkers met klantcontact.
Lobbyactie KSF succesvol voor WFT Zorg
Deze lobbyactie voor een zorgmodule in de WFT vakbekwaamheidsbouwwerk heeft geholpen, althans de minister heeft zijn besluit aangepast. Formeel zal de aanpassing nog door de Tweede en Eerste Kamer moeten worden goedgekeurd. De verwachting is dat dit snel en zonder al te veel problemen zal geschieden.

De Minister schrijft:
“Een groot aantal marktpartijen gaf aan dat de huidige verplichtstelling van de module schade particulier aan medewerkers van zorgverzekeraars een te zware belasting is. Een van de bezwaren was dat de module schade particulier inhoudelijk erg ver af staat van de praktijk van de zorgverzekeraars. In de oude situatie werd dit door de zorgverzekeraars niet als een groot probleem ervaren aangezien de medewerkers ook via het bedrijfsvoeringsmodel konden voldoen aan de vakbekwaamheidseisen.
Om bovenstaande redenen werd onder andere gepleit voor een aparte zorgmodule. Met het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk wordt er juist naar gestreefd het bouwwerk te laten bestaan uit minder Wft-modules en geen uitzonderingsposities toe te kennen voor specifieke producten om versnippering te voorkomen.

Er is toch voor gekozen een aparte module zorgverzekeringen te ontwikkelen vanwege het grote belang van zorgverzekeringen in zowel premievolume als aantal verzekerden. Daarnaast wordt met deze wijziging beoogd om medewerkers van zorgverzekeraars niet onnodig te belasten met niet ter zake doende kennis uit de module schade particulier en te waarborgen dat zij door het verplicht stellen van de module zorgverzekeringen beschikken over voor hen relevante kennis.”

bron: Klantenservice Federatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen