6 dagen voor aanvang Tour for Life 2012 ruim 1,5 miljoen euro binnen

Array
Dit is een origineel bericht van Tour for Life
Zes dagen voor de start van Tour for Life 2012, de spectaculaire achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen, hebben de bijna 700 renners al ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar in totaal werd opgehaald. Op 26 augustus gaan de wielrenners van start in het Italiaanse dorpje Bardonecchia en op zondag 2 september bereiken ze de eindstreep op de Cauberg in Valkenburg.De Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen is uitgegroeid tot een enorm populair wielerevenement. Zowel het aantal deelnemende renners als het opgehaalde sponsorgeld is dit jaar spectaculair gestegen De eerste editie in 2009 leverde 265.000 euro op. Nu is er al meer dan anderhalf miljoen euro binnen, een recordopbrengst.Tour for Life is de spectaculaire achtdaagse wielertocht van Italie naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. 79 ploegen, bestaande uit zes tot negen renners, fietsen acht loodzware etappes door zes landen. Op 26 augustus gaan zij in de Italiaanse Alpen van start en op 2 september komen de renners over de eindstreep op de Cauberg in Zuid-Limburg. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine. Ook de legendarische Alpe d’Huez zit op de route. Elke ploeg haalde minstens 15.000 euro sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen.

Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieen. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Bron: ANP Perssupport

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen