Weg vrij voor behandeling initiatiefwet verhoging alcoholleeftijd

Array

Gisteren werd bekend dat de Raad van State een blanco advies heeft uitgebracht bij de initiatiefwet voor een verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar. Deze initiatiefwet werd kort voor het zomerreces ingediend door ChristenUnie, SGP, PvdA en CDA. Met de wet wordt geregeld dat de minimumleeftijd voor verkoop en bezit van alcoholhoudende drank wordt verhoogd van 16 naar 18 jaar en dat gemeenten worden aangespoord om aan de slag te gaan met hun preventie- en handhavingstaak.

Dit blanco advies betekent dat de Raad van State verder geen opmerkingen heeft bij het wetsvoorstel. Daarmee is de weg vrij voor de behandeling van de wet in de Tweede en Eerste Kamer.

Mede-ondertekenaar Sabine Uitslag is verheugd: “Alcoholconsumptie op jonge leeftijd is zeer schadelijk. Deze initiatiefwet is een belangrijke steun in de rug voor ouders die hun kinderen ervan willen weerhouden om op jonge leeftijd alcohol te drinken. De nieuwe Tweede Kamer kan hier nu snel mee aan de slag. Ik hoop dat er dan net zoveel steun zal zijn voor de wet als in de huidige Tweede Kamer.”

In juni pleitte de CDA Tweede Kamerfractie in het `Aanvalsplan Alcohol & Jongeren’ al voor een verhoging van de minimumleeftijd voor alcohol naar 18 jaar. Vervolgens werd dit ook in het CDA-verkiezingsprogramma `Iedereen’ opgenomen.

bron: CDA

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen