Gezamenlijke inspecties met Chinezen

Array

De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat nauwer samenwerken met haar Chinese evenknie. Als Nederlandse inspecteurs bijvoorbeeld een Chinees geneesmiddelenbedrijf inspecteren, zullen ze voortaan vergezeld worden van een Chinese collega.
Andersom gaan Nederlandse waarnemers mee als Chinese inspecteurs hier een bedrijf inspecteren. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag afgesproken in China. Ze hoopt dat de werkwijzen van de twee inspectiediensten beter op elkaar afgestemd raken.

Dat is goed voor de veiligheid van geneesmiddelen en andere producten, stelt Schippers. De Chinese Inspectie uitte zorgen over de Europese richtlijn rond vervalste geneesmiddelen. Europa importeert alleen grondstoffen voor medicijnen die zijn gecertificeerd.

Regels
China heeft bezwaar tegen deze voorwaarde en wil de regels veranderen. Schippers zegde toe de Chinese zorgen in Europees verband te zullen bespreken. Schippers is van vrijdag tot dinsdag in China om te praten over de veiligheid van geneesmiddelen en medische technologie. China geproduceerd. Schippers zal ook haar ambtgenoot Chen Zhu spreken en ze gaat langs bij de Chinese variant van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen