Menzis verlaagt premie Basisverzekering 2013

Array

Dit is een origineel bericht van Menzis
De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2013 is vastgesteld op 1.272 euro (was 1278). De maandpremie is 106,00 euro. Menzis laat als eerste zorgverzekeraar de premie dalen. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen blijven gelijk of stijgen licht. De premie voor ExtraVerzorgd 1 stijgt niet, ExtraVerzorgd 2 stijgt licht met 85 cent per maand en de premie van Tandverzorgd 1 blijft ook gelijk. In deze economisch moeilijke tijd is dit voor veel van onze klanten goed nieuws zeker nu de overheid het eigen risico verhoogt van 220 naar 350 euro.

Financieel gezond voor de toekomst
Menzis is een coöperatie zonder winstuitkering. Wel moet Menzis een financiele reserve aanhouden. De toename van de risico’s voor zorgverzekeraars, inmiddels bijna 100% risicodragend, heeft de afgelopen jaren geleid tot hogere solvabiliteitseisen. Menzis heeft hiervoor haar financiele reserves moeten versterkt. Dat is mede van invloed geweest op de hoogte van de premie. Menzis is met het huidige niveau van de reserves een financieel zeer gezond bedrijf. Dit draagt eraan bij dat de premie in 2013 kan dalen.

Rol van de Verzekeraar
De zorgverzekeraar heeft de rol om scherp op kwaliteit en kosten zorg in te kopen. Door de goede contractafspraken die Menzis met zorgaanbieders maakt is het gelukt om de stijging van de zorgkosten te beperken. We zien steeds meer dat zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patientenorganisaties gezamenlijk hun verantwoordelijkheid nemen om kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg voor mensen te borgen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De zorgkosten stijgen elk jaar door de toename van het aantal chronisch zieken, de technologische vernieuwingen en vergrijzing. De kosten stijgen daarmee sneller dan de loonontwikkeling.
De afgelopen jaren zien we dat steeds meer mensen moeite hebben met het betalen van de premie en eigen bijdragen. We vragen aan klanten en zorgaanbieders meer bewustwording over de kosten van zorg. Hoewel de beheerskosten slechts een zeer beperkt deel van de premie zijn gaat ook Menzis door met het terugbrengen van de beheerskosten.

Kwaliteit van zorg
Om de premiestijgingen ook in de toekomst te beperken zet Menzis nog scherper in op kwaliteit van zorg. Zoveel mogelijk zorg dichtbij de patient in de wijk door een sterke geïntegreerde 1e lijn. Samenwerking tussen zorgverleners in de 1e lijn rondom de patient zorgt voor een betere kwaliteit en lagere kosten en voorkomt behandelingen in het ziekenhuis.

Voor Menzis staan de belangen van onze klanten voorop. De zorg in Nederland is goed, maar kan beter en klantgerichter. Daarom stimuleren we zorgverleners om extra kwaliteit te bieden aan onze klanten. Zo belonen we bijvoorbeeld huisartsen wanneer zij ruimere openingstijden en een betere bereikbaarheid hebben, apothekers en fysiotherapeuten als zij extra kwaliteit bieden.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen