38% collectief verzekerden via werkgever is oververzekerd

Array

Werknemers die via hun werkgever verzekerd zijn voor ziektekosten hebben vaak een zorgverzekering die niet aansluit op hun wensen. 42% vindt dat de zorgverzekering precies de zorg dekt die hij of zij nodig heeft. 38% vindt dat hij of zij oververzekerd is voor ziektekosten. 8% zou juist meer zorgkosten willen verzekeren. Vooral jongeren tot en met 34 jaar geven aan via hun werk oververzekerd te zijn (55%). Dat blijkt uit onderzoek dat Ipsos Synovate uitvoerde in opdracht van Independer.nl.

In 2012 is ruim 67%* collectief verzekerd. Daarvan is iets minder dan 60%* verzekerd via de werkgever. Van de mensen die Ipsos Synovate ondervroeg over hun collectieve verzekering via de werkgever gaf 84% aan dat korting de belangrijkste drijfveer is. Daarnaast werden uitgebreide dekking (30%) en gemak (26%) genoemd.Via de werkgever ontvangen verzekerden gemiddeld een korting van 8%*. Via patientenverenigingen is dat 5,8%* en via andere collectieven 6,8%*. Bij werkgeverscollectieven worden veelal kortingen gegeven op de duurste verzekeringen. Wie kiest voor 8% korting op een polis die 15% duurder is dan een vergelijkbare polis betaalt nog altijd te veel voor zijn zorgverzekering.

Open collectieven, zoals vergelijkingssites, geven meer korting dan de werkgever. De meeste vergelijkingssites waaronder ook Independer.nl geven kortingen tot maximaal 10% op de zorgverzekering. Een ander nadeel van een werkgeversverzekering is de beperkte keuze. De werkgever biedt meestal een paar polissen aan van één zorgverzekeraar. Bij vergelijkingssites is de keus vele malen groter.

Bekijk de bijbehorende onderzoeksresultaten.

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen