12 days of Medical Christmas

Array

kerst3The Twelve Days of Christmas is een Engels kerstlied dat behoort tot de populairste en vaakst opgenomen kerstliederen van de afgelopen eeuw. Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in Engeland in 1780, maar analyse van de tekst doet vermoeden dat het lied oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
Het lied gaat over een lijst van geschenken die iemand krijgt van zijn of haar “ware liefde” op elk van de 12 dagen van kerstmis. Dit zijn de 12 dagen die volgen na kerstmis; van 26 december, ook bekend als de feestdag van Stefanus, tot 6 januari, Driekoningen. Elk couplet gaat over een van deze 12 dagen.

Per couplet wordt de lijst van geschenken langer door een kettingrefrein: naast het nieuwe geschenk dat die dag wordt gegeven, worden ook alle geschenken uit de vorige coupletten weer opgenoemd. Tevens geeft de dag waar elk couplet bij hoort het aantal aan dat van dit geschenk wordt gegeven (1 exemplaar op de eerste dag, twee op de tweede enz.) Deze versie is er een met een medische inslag.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen