Dementie en geheugenkliniek

Array

dementie-psychose-achterdochtMusic For Life stond dit jaar helemaal in het teken van dementie, een aandoening die hoe langer hoe meer van zich laat horen in onze vergrijzende samenleving. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. De ziekte kent verschillende stadia en is meer dan de associatie die vaak in de media en publieke opinie wordt gemaakt met de vergevorderde stadia van alzheimer.De geheugenkliniek is al jaren gespecialiseerd in de behandeling van dementie. Een team van neurologen, psychiaters en geriaters werken er samen aan één geïntegreerd behandelingsplan op  maat van de patient.

Goede zorg voor personen met dementie is zorg die zoveel mogelijk op maat gegeven wordt en die uitgaat van de belevingswereld van de patient. Dit wordt belevingsgerichte zorg genoemd. Door de dementerende patient en zijn beleving tijdens de zorg centraal te stellen verhoogt zijn autonomie en waardigheid. Daarnaast helpt belevingsgerichte zorg moeilijk hanteerbaar gedrag te voorkomen.

Met de slogan “Vraag welke muziek je patient graag hoort” vraagt het GST aandacht voor de beleving, gevoelens en wensen van de dementerende patient en geven zij concrete tips rond belevingsgerichte zorg die gemakkelijk toepasbaar zijn.

Specialisten over dementie UZ Leuven

Naar aanleiding van Music For Life verschenen er in de media verschillende interviews met onze specialisten.

Ziekte van Alzheimer

Bron: UZ Leuven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen