Patiënten: Steur werkte zelfstandig

Array

Jansen SteurDe omstreden neuroloog Jansen Steur was naast in het ziekenhuis van Heilbronn ook actief in een andere kliniek van hetzelfde ziekenhuis 15 kilometer verderop in Bad Friederichshalle.

In Klinikum Plattenwald is, volgens de lokale krant de Heilbronner Stimme geen afdeling neurologie. Patienten verklaren tegenover de krant dat de 67-jarige arts er wel zelfstandig neurologische adviezen gaf aan basisartsen en algemeen chirurgen.

Een woordvoerder van het ziekenhuis wil hier niets over zeggen. Eerder zei het ziekenhuis dat Jansen Steur niet zelfstandig werkte maar altijd onder supervisie van andere artsen en specialisten. Volgens patienten die zich bij de krant hebben gemeld klopt dit niet en werkte hij wel degelijk zelfstandig.

Ontslagen
Inmiddels wordt duidelijk dat de neuroloog in steeds meer Duitse ziekenhuizen heeft gewerkt. Inmiddels zijn er 6 verschillende ziekenhuizen waar Jansen Steur aan de slag was sinds 2006. In Heilbronn werd Jansen Steur zaterdag ontslagen.

De Duitse patientenorganisatie vindt, zo zeggen zij tegen de Heilbronner Stimme, dat de politiek maatregels moet nemen.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen