Welke onderzoekers en artsen helpen de onderzoeken van Jansen Steur te analyseren?

Array

rode capsulesHoe beoordeel jij het onderzoek van ex-neuroloog dr. Jansen Steur, kan dat onderzoek nog wel de basis zijn voor richtlijnen en registraties van geneesmiddelen omdat nu meer dan duidelijk is dat hij disfunctioneerde?

Het MST laat de onderzoek ook nader beoordelen. En in 2009 is ook al eens aangifte gedaan van wetenschappelijke fraude voor onderzoek dat door Jansen Steur werd gedaan. Aanleiding toen vormde een publicatie van de neuroloog in The Lancet.

De commissie-Lemstra kwam ook l tot de conclusie dat de neuroloog had gesjoemeld met onderzoeksresultaten.

Maar de commissie is toen verder niet ingegaan op de waaromvraag. Hoe staat het dan met die andere onderzoeken? Is er sprake van wetenschapsfraude in meer onderzoeken? Wie zoekt mee naar antwoorden? We vragen je dan ook om reacties op de inhoud van de onderzoeken van Jansen Steur en zijn co-auteurs om patienten te helpen. In principe zou er een onafhankelijke externe onderzoekscommissie moeten komen gaat beoordelen welke onderzoeken verdacht zijn voor wetenschapsfraude. Want mogelijk ligt hierin het motief waarom Jansen Steur bij zoveel patienten een verkeerde diagnose stelde. Gedupeerden willen kunnen begrijpen waarom hen is overkomen wat hen is overkomen.  Misschien ken de de motieven een rol speelden in deze uiterst pijnlijke kwestie. Hier alvast een document (wat Pieter Omtzigt opspoorde en inbrengt als kamervraag. Het is een document dat voor medicijn dat toegelaten werd in de VS, dat mede was gebaseerd op onderzoek van ex-neurloog Jansen Steur.

 

Waar zijn we naar op zoek?
1. Aanwijzingen waarom het onderzoek kan kloppen?
2. Onderzoeken die belangrijk waren voor registraties van indicaties van geneesmiddelen die verdacht zijn

3. Onregelmatigheden in de studies

4. Onregelmatigheden ten aanzien van het auteurschap van Jansen Steur

 

Help jij ons? Reacties mogen deze keer anoniem of onder nickname maar mailen mag natuurlijk ook, stuur je reactie aan redactie@medicalfacts ov.v. Studies EJS

 

Hieronder en paar studies die de bijzondere aandacht hebben.

 

1.Cognitive status correlates with neuropathologic stage in Parkinson disease.

Braak H, Rüb U, Jansen Steur EN, Del Tredici K, de Vos RA.

Neurology. 2005 Apr 26;64(8):1404-10.

Patients with Parkinson’s Disease and dementia, the severity of dementia appears to generally correlate with the extent of neocortical Lewy bodies (although, as stated by Braak et al rBraak H, Rub U, Jansen Steur EN. Del Tredici K. de Vos RA. Cognitive status correlates with neuropathologic stageÌ€ in Parkinson disease. Neurology 2005;64:1404-10): “In some individuais, however, cognitive decline  presence of mild Parkinson disease-related cortical pathology, and, conversely, widespread cortiÌ‚c811esiohs dö not lead to cognitive decline.”). Reductions in choline acetyltransferase .and acetylcholinesterase activity in the cerebral cortex have also been demonstrated in dementia associated with Parkinson’s Disease, and to a greater extent than in Alzheimer’s Disease; these reductions have been correlated with impaired performance on tests of attention and executive function.

2.. Relationship of apolipoprotein E and age at onset to Parkinson disease neuropathology.
Ghebremedhin E, Del Tredici K, Vuksic M, Rüb U, Thal DR, Burbach GJ, Rosenberger A, Bickeböller H, Deller T, de Vos RA, Jansen Steur EN, Braak H.
J Neuropathol Exp Neurol. 2006 Feb;65(2):116-23.

 

3. Age-related microvascular degeneration in the human cerebral periventricular white matter.
Farkas E, de Vos RA, Donka G, Jansen Steur EN, Mihály A, Luiten PG.
Acta Neuropathol. 2006 Feb;111(2):150-7. Epub 2006 Feb 2.

4. Two cases of autosomal recessive generalized dystonia in childhood: 5 year follow-up and bilateral globus pallidus stimulation results.
Lenders MW, Vergouwen MD, Hageman G, van der Hoek JA, Ippel EF, Jansen Steur EN, Buschman HP, Hariz M.
Eur J Paediatr Neurol. 2006 Jan;10(1):5-9. Epub 2006 Jan 24.)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen