Antoni van Leeuwenhoek juicht samenwerking VUmc en AMC toe

Array

Het Antoni van Leeuwenhoek juicht het initiatief van de vandaag aangekondigde alliantie tussen VUmc en AMC van harte toe.

In de plannen is de oprichting van een oncologisch centrum voor de behandeling van patiënten met kanker opgenomen. Het Antoni van Leeuwenhoek pleit al sinds 2004 voor meer concentratie van de behandeling van kankerpatiënten. Met de oprichting van dit oncologisch centrum wordt door VUmc en AMC nu een stap gezet. Voorzitter van de Raad van Bestuur Rene Medema: “ Kanker is een zeer ingewikkelde ziekte. Om te komen tot een juiste diagnose en behandeling moeten we doordringen tot de kern van kanker. De kennis, kunde en investering die daarvoor nodig zijn, moet je zoveel mogelijk bundelen.”

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft eerder een vergelijkbare stap genomen en is sinds 2011 bezig om samen met het UMC Utrecht een gezamenlijk oncologisch centrum op twee locaties te verwezenlijken, te weten Amsterdam en Utrecht.

bron: Antoni Van Leeuwenhoek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen