VWS’ers gaan weer in 2013 op stage!

Array

Net als de voorgaande twee jaren gaan medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in 2013 weer op stage! Kennis delen en ervaring op doen in de praktijk: het lopen van een stage kan bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van het werk in het veld en het bijbehorende beleid. Het ministerie van VWS vindt dit initiatief daarom ontzettend belangrijk en hoopt op een groot stage-aanbod vanuit het zorgveld. Naast algemene stages wil VWS zich dit jaar ook specifiek op twee thema’s richten.

Min-VWSTwee thema’s
Het VWS op stage-team mikt dit jaar op twee thema’s: eHealth en het Nationaal Programma Preventie (NPP). Voor eHealth kunt u denken aan de zorgprocessen in uw organisatie waarin ICT wordt ingezet. Bij het NPP kunt u bijvoorbeeld denken aan de voortzetting en verbetering van gezondheidsbescherming.

Hoe bied ik een stage aan?
Organisaties die een stageplek beschikbaar hebben voor VWS-medewerkers kunnen zich aanmelden op de facebookpagina van VWS op stage (https://nl-nl.facebook.com/MinVWS/app_379698985410295). Hier kunnen belangstellenden elkaar vinden en VWS stelt op basis van de reacties een lijst met potentiële stagebedrijven samen voor de medewerkers. Voor aanvullende vragen is er ook een mailadres beschikbaar; _DienstpostbusStageloket@minvws.nl.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen