UMC St Radboud Alzheimer Nederland bundelen hun krachten in de strijd tegen dementie

Array

Samen in de strijd tegen Alzheimer
Het Radboud Alzheimer Centrum en Alzheimer Nederland bundelen hun krachten in de strijd tegen dementie, door de oprichting van het gezamenlijke Radboud Alzheimer Fonds. De missie van het nieuwe fonds is om meer kwalitatief hoogstaand onderzoek mogelijk te maken in het Radboud Alzheimer Centrum met als uiteindelijk doel een betere kwaliteit van leven voor patiënten en hun mantelzorgers en naasten. Op 9 april tekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Het Radboud Alzheimer Centrum
Het Radboud Alzheimer Centrum is een samenwerkingsverband tussen diverse afdelingen binnen het Universitair Medisch Centrum St. Radboud. Alzheimer_03Het centrum richt zich vooral op ontwikkeling en onderzoek van ondersteuningsprogramma’s die de zorg hier en nu, en de kwaliteit van leven van patiënt en mantelzorger verbeteren. Dat is van belang, omdat er nog geen geneesmiddel is dat dementie kan voorkomen of genezen. Door de combinatie van onderzoek en patiëntenzorg kan zorginnovatie zeer snel plaatsvinden.

Het Radboud Alzheimer Fonds
Het Radboud Alzheimer Fonds heeft als doelstelling om in de komende jaren geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek dat door het Radboud Alzheimer Centrum wordt uitgevoerd. Door het grote en groeiend aantal patiënten met Alzheimer in de wereld en in Nederland is meer geld voor extra kwalitatief hoogstaand onderzoek hard nodig. Dit onderzoek heeft als uiteindelijke doel dat patiënten een betere kwaliteit van leven krijgen. Met de komst van het fonds kunnen mensen in Oost-Nederland direct doneren aan onderzoek dat in hun eigen regio plaatsvindt.

Deltaplan Dementie
Het Radboud Alzheimer Centrum is actief betrokken bij de totstandkoming van het Deltaplan Dementie dat vorige week werd aangekondigd. De bijdrage die het Radboud Alzheimer Centrum levert aan het dementieonderzoek in Nederland ligt voornamelijk op het gebied van zorgverbetering en evaluatie van innovatie in de zorg; onderzoek dat de zorg efficiënter en persoonlijker maakt. Hierbij ligt de focus op de patiënt van nu.

 

Voor meer informatie over het Radboud Alzheimer Centrum: www.radboudalzheimercentrum.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen