Nieuwe site om dieetleed in kaart te brengen

Array

janineb_mfOok ik heb me suf gelijnd, tot ik er dik van werd. Ook ik ken andere verhalen die veel schrijnender zijn. Daarom ondersteun ik de actie van Angele Bakker van Nooitmeeropdieet en Rita Zeelenberg van Mindful Eten en Hermina de Vries van Wondervol.  Zij starten vandaag op 6 mei, de Internationale Anti Dieet Dag het Meldpunt Dieetleed. Meld hier jouw klachten, ervaringen en verhalen. Na een half jaar gaan zij de klachten analyseren. Dit zwartboek willen ze overhandigen aan de politiek en/of de dieetindustrie. Kijk vanavond ook naar Hart van Nederland, daar wordt ook aandacht besteed aan dit geweldige Meldpunt.

In de loop der jaren heb ook ik al heel wat dieetleed ervaren en ben in 2009 en 2010 vanwege een artikel heftig aangevallen op mijn gewicht en dat was behoorlijk pijnlijk. En het was niet eens relevant maar iets waarvan de schrijver van de comments vermoedde dat het me wel zou kwetsen. Vandaar dat ik daarmee vandaag naar buiten kom, op Anti Dieetdag. Want dit is iets dat iedere dikkerd wel eens overkomt, of je nu stoer bent of niet. Gepest worden om lijf  of gewicht gebeurt ons allemaal. Ik wil andere dikkerds een hart onder de riem te steken en laten weten dat je pesterijen over je gewicht of hoe je eruit ziet niet hoeft te accepteren. Mij is dat ook overkomen, hieronder één van die reacties en deze was heel mild, er waren erbij die veel erger waren. En deze is ook destijds aangepast door de redactie van de site waar hij opstond.

dikheid discriminatie

 

 

 

 

Opmerkingen over mijn gewicht zijn nooit relevant, behalve als je het er zelf over wilt hebben of als je behandelend arts het er met je over wil hebben op een respectvolle manier in het kader van je gezondheid. In alle andere settings zijn opmerkingen over je gewicht off-limits!

Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen