Nederland wil informatie terug op zelfzorgmiddelen!

Array

handtekeningInmiddels 64.000 handtekeningen voor Petitie Handen af van de homeopathie
Op donderdag 4 juli a.s. gaan de initiatiefnemers van de petitie Handen af van de Homeopathie opnieuw naar Den Haag. Op de laatste dag voor het zomerreces wordt op het Plein voor de Tweede Kamer van 10 tot 17 uur een petitie evenement georganiseerd. Zo’n 20-tal petities zijn daarbij vertegenwoordigd. Doel is om zoveel mogelijk Kamerleden te spreken te krijgen. Inmiddels hebben bijna 64.000 mensen de petitie Handen af van de Homeopathie ondertekend.

Hoe het begon
Aanleiding voor het starten van de petitie is de maatregel van minister Schippers geweest. Zij heeft bepaald dat per 1 juli op homeopathische zelfzorgmiddelen niet langer vermeld mag worden waarvoor zij dienen. De petitie is ondertekend door verontruste burgers die gebruik maken van homeopathische geneesmiddelen en die zich beknot voelen in hun recht op vrije keuze, nu de informatie over de werking van homeopathische geneesmiddelen niet langer toegankelijk is.

De petitie is op 23 april jl. in de Tweede Kamer aangeboden door initiatiefneemster Claire Hocks, Bernard Schmidt, voorzitter van de consumentenvereniging voor Homeopathie (KVHN) en Lilian Peters, voorzitter van de Stichting Voor Vrije Keuze.

Politiek reageert niet
Op 23 april werden 57.500 handtekeningen overhandigd aan de leden van de Vaste Commissie van VWS. Sindsdien is echter nog geen reactie gekomen vanuit de politiek. Het aantal ondertekenaars is inmiddels gestegen naar bijna 64.000 en het aantal groeit nog steeds. Een burgerinitiatief komt met de dag dichterbij, zodat de Tweede Kamer het onderwerp op de agenda zal moeten plaatsen.

Het belangrijkste doel is dat de homeopathische zelfzorgmiddelen in de toekomst weer voorzien worden van informatie, zodat iedereen weet waarvoor ze bedoeld zijn. Daarnaast willen we dat vrije communicatie in de media over de werking van de middelen weer mogelijk is, zodat gebruikers van homeopathische geneesmiddelen toegang hebben tot de informatie waarop zij recht hebben.

Meer informatie
http://petities.nl/petitie/handen-af-van-de-homeopathie
http://petities.nl/nieuws/manifestatie-op-4-juli-in-den-haag-voor-de-tweede-kamer-kom-ook
www.voorvrijekeuze.nl
www.facebook/voorvrijekeuze

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen