Annemiek van Bolhuis nieuwe directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM

Per 1 oktober is drs. Annemiek van Bolhuis MBA de nieuwe directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM. Zij volgt daarmee dr. ir. Moniek Pieters op die in oktober start als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Gelderland-Zuid.

Annemiek van Bolhuis (1961) zet zich vanaf het begin van haar loopbaan in voor de publieke zaak met concrete bijdragen op het terrein van gezondheid en welzijn. Zij begint haar carrière in de gezondheidszorg en is daarna al snel werkzaam bij het Ministerie van VWS op onder andere (inter)nationaal drugsbeleid. Ze wordt plaatsvervangend directeur Directie Geestelijke Gezondheid, Verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang en ook directeur Internationale Zaken. Voor het RIVM wordt Annemiek van Bolhuis een bekend gezicht wanneer zij bij VWS als directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, en plaatsvervangend Directeur Generaal Volksgezondheid en Sport nauw samenwerkt met diverse medewerkers van het RIVM. Annemiek van BolhuisAnnemiek van Bolhuis is momenteel vanuit het Ministerie van VWS gedetacheerd bij de World Health Organisation (WHO). Vanuit het hoofdkantoor in Genève werkt zij als Strategisch Adviseur op het terrein van gezondheidsbevordering van preconceptie tot de oude dag met de nadruk op gezinnen, vrouwen en kinderen. Daar houdt zij zich bezig met beleidsvorming op onderwerpen als seksuele gezondheid, moeder en kindzorg, healthy ageing en vaccins. Daarnaast geeft ze vorm aan het WHO-programma over mensenrechten en reductie van gezondheidsverschillen. Ook werkte zij bij het WHO-cluster niet-overdraagbare ziekten en geestelijke gezondheid (NMH), met name om de speciale sessie van de algemene vergadering van de VN in deze voor te bereiden.

Met haar komst brengt Annemiek van Bolhuis waardevolle kennis en ervaring mee voor het RIVM op het gebied van (inter)nationaal gezondheidsbeleid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen