Documentaire 7xMartijn brengt bezuinigingen zorg in beeld

Array

Op 12 september aanstaande vindt de première van 7xMartijn plaats. Deze documentaire neemt je mee in het leven van een gezin met een gehandicapt kind, Martijn. Zijn ouders, broer en zussen laten zien welke invloed een kind met een handicap op hun leven heeft. De documentaire geeft daarnaast een interessant inzicht wat de bezuinigingen in de zorg betekenen voor een gezin met een gehandicapt kind.

Verandert een gehandicapt kind je als ouders en als broer of zus? Wat doet dit met je en hoe ga je hiermee om? Deze vragen worden in de documentaire beantwoord door Bodbijl’s ouders, broer en zussen. Ook komt de 33-jarige Martijn zelf aan het woord. Wat vindt hij er zelf van, hoe ziet zijn leven er nu uit?

7xMartijnBezuinigingen
Tijdens het maken van de film kwam bovendien een actuele vraag aan de orde: wat betekent het als de bezuinigingen in de zorg doorgang vinden? Mag je een mantelzorger vragen in de toekomst (nog) meer zelf te gaan zorgen voor een familielid of vriend(in)? En waar ligt dan de grens?

“Het idee om een documentaire te maken over mijn broer speelde al langer”, vertelt Eline op haar Facebookpagina. “Zijn rol in ons gezin en de invloed van zijn handicap op het leven van mijn ouders, broer en zussen, heeft me altijd geïntrigeerd. Het resultaat is een intiem portret dat wellicht herkenbaar is voor andere families met een gehandicapt gezinslid. De link met de bezuinigingen ontstond vanzelfsprekend toen er binnen ons gezin vragen naar boven kwamen hoe we hiermee om zouden kunnen gaan. Dit heeft de documentaire een actuele insteek gegeven waarmee hopelijk ook beleidsmakers aan het denken worden gezet.”

7xMartijn is de eerste (autobiografische) documentaire van de Amsterdamse filmmaker Eline Bodbijl. De documentaire 7xMartijn is geheel tot stand gekomen door crowdfunding via cinecrowd.nl. 160 donateurs hebben ervoor gezorgd dat Bodbijl het verhaal van Martijn in beeld heeft kunnen brengen.

Bron: 1stelijnAmsterdamem>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen