Twentse thuiszorgorganisatie gaat ‘geluksgericht werken’

Nieuwe benadering BTKzorg
De thuiszorg in Nederland moet zich meer gaan richten op het welbevinden van cliënten. Uitgaan van de eigen kracht en wat de mensen zelf willen en vooral ook kunnen. Geluks-gericht werken heet deze nieuwe benadering waarmee BTKzorg in de thuiszorg een nieuwe weg wil inslaan. De eerste aanzet daartoe is vandaag gegeven bij de start van de jaarlijkse ‘Dag van de Thuiszorg’. In het kantoor van BTKzorg in Hengelo onthulden de Hengelose wethouder Janneke Oude Alink en directeur Bert Kolfoort van BTKzorg een zogeheten wensboom. In deze wensboom die in alle vestigingen van BTKzorg in Twente staat, mogen cliënten en medewerkenden hun wensen ophangen waarmee de thuiszorg kan worden verbeterd. Directeur Bert Kolfoort is ervan overtuigd dat deze wensen c.q. suggesties een positieve uitwerking kunnen hebben op de kwaliteit van de thuiszorg. “Een positieve benadering werkt altijd het beste”, zei hij na de onthulling van de wensboom. Wethouder Janneke Oude Alink toonde zich blij verrast met het initiatief van BTKzorg. ”Absoluut de moeite waard”.

gelukkige-mannenMaatschappelijk verantwoord ondernemen
In samenwerking met het sociaal werk-leerbedrijf SWB in Hengelo en De Twentse Zorgcentra (locatie Losserhof) in Losser zijn er verrassende wensbomen gecreëerd. Bert Kolfoort; ‘Wij hebben op al onze kantoren in Ootmarsum, Delden, Borne, Enschede, Oldenzaal en in Hengelo deze unieke bomen geplaatst. Geweldig om te ervaren hoeveel enthousiasme en creativiteit er is bij de makers van deze bomen. Wij zijn in gesprek met deze partijen om ook voor de toekomst ook op andere vlakken nog meer invulling te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’.

De rode loper uit tijdens de ‘Dag van de Thuiszorg’
Op 24 september is het de landelijke ‘Dag van de Thuiszorg’. Een dag die bedoeld is om personeel in de zorgsector te bedanken voor hun inzet in de thuiszorg. Zo ook de 1150 medewerkers van BTKzorg. Bert Kolfoort; ‘Ik ben trots op onze medewerkers die dagelijks vol enthousiasme waarmaken waar BTKzorg voor staat; zorgverlening uit hun hart! Of dat nu de ondersteuning betekent in een kraamgezin, een medische handeling bij een cliënt,  het schoonhouden van het huis of 24 uur aanwezig zijn bij een terminale cliënt. Vandaag worden onze medewerkers onthaald door een rode loper waarna ze onder het genot van een kop koffie en wat lekkers het wenshart kunnen invullen’.

Geluksgerichte benadering
BTKzorg zet in op een geluksgerichte benadering van haar medewerkers en cliënten. De nadruk moet niet liggen op klachten maar op wat mensen echt willen. Waar ligt hun passie? Waar gaan de ogen weer van twinkelen? Wij willen stimuleren dat de aandacht uit gaat naar het verhaal achter de mensen. Want als je blij wordt van wat je doet, wordt je actiever en uiteindelijke gelukkiger. De nadruk moet hierbij liggen op het bevorderen van de zelfredzaamheid, eigen kracht, verbondenheid en welbevinden. Dit resulteert uiteindelijk in meer effect voor de cliënt, waardoor er minder dure ondersteuning/zorg noodzakelijk is.

BTKzorg is een snelgroeiende thuiszorgorganisatie die sinds 2006 actief is in de regionale zorgwereld. De organisatie heeft vestigingen in Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Delden, Borne en Ootmarsum.  Uitgangspunt is dat zorg op maat wordt geleverd, toegesneden op iedereen. BTKzorg stoelt op drie poten: verpleging & verzorging, huishoudelijke zorg en kraamzorg. De ambitie is om de cliënten zodanige zorg te leveren dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De slogan van BTKzorg is: Thuiszorg vanuit het hart. Dit zegt alles over de intentie en betrokkenheid van zorgverlener en organisatie bij de cliënt.

Bron: BTKzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen