UNIT4 benoemt Hans ter Brake in Gezondheidszorg Managementteam

Array

Concrete invulling aan strategie gericht op het centraal stellen van de cliënt
UNIT4 heeft Hans ter Brake aangesteld als Productmarketing Manager en lid van het Management Team van de werkmaatschappij Gezondheidszorg. In deze nieuwe rol zal Ter Brake zorgorganisaties ondersteunen om hun strategie te realiseren, mede met de hulp van ICT-oplossingen. Ter Brake heeft vijftien jaar gewerkt bij PinkRoccade Healthcare. Zijn laatste functie was bij zorginnovatienetwerk VitaValley. Daarnaast was Ter Brake tot voor kort voorzitter van de Vereniging van Organisaties en ICT (OIZ) in de zorg en is hij gastdocent bij diverse masterclasses.

Ter Brake ziet de toekomst van innovatie in de zorg in samenwerking tussen technologiebedrijven en zorgorganisaties. Hans_ter_Brake_Ter Brake zal zich vanuit UNIT4 onder meer richten op het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen verschillende technologiepartijen, zoals leveranciers voor primaire en intensieve gespecialiseerde zorg. Daarnaast zal hij leiding geven aan het vertalen van de behoeften van cliënten en zorgorganisaties naar werkbare ICT-oplossingen.

Jan Pol, directeur UNIT4 Gezondheidszorg: “Door bezuinigingen en de toenemende complexiteit van automatisering willen zorgorganisaties meer kunnen leunen op de expertise van hun ICT-leverancier. Ze willen de regie overdragen aan de specialist, omdat ze zelf onvoldoende kennis hebben en niet over de middelen beschikken om die kennis zelf op te doen. Met de aanstelling van Hans ter Brake hebben we de extra kennis in huis om strategisch mee te denken met zorgorganisaties en de vertaalslag te maken naar tactische en operationele thema’s.”

Hans ter Brake: “Ik zet me graag in voor verbetering van de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Dit moeten we realiseren vanuit de doelen van de cliënt in relatie met zijn persoonlijke zorgnetwerk. Daarom is intensivering van samenwerking tussen alle betrokkenen essentieel. Innovatieve ICT en integraties tussen systemen spelen dan een belangrijke rol. UNIT4 is een vooraanstaande leverancier en implementeert een geavanceerde integrale oplossing bij heel veel zorgorganisaties. Nu komt het erop aan dat we samen met onze klanten én hun cliënten en ketenpartners streven naar samenhangende, goede en veilige zorg dicht bij mensen. Deze transitie maakt de gezondheidszorg in mijn overtuiging effectiever en efficiënter.”

Bron: UNIT4

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen