Coen vd Steeg winnaar ‘Come Together’ met innovatief platform WeHelpen

De eerste TEDTalk van TEDxBinnenhof 2014 is bekend: Coen van de Steeg initiatiefnemer van WeHelpen. Van de Steeg is de winnaar van ‘Come Together’, een initiatief van ActiZ, PGGM en Microsoft om innovaties in de zorg een platform te geven. Tijdens een bijeenkomst in Bitterzoet in Amsterdam pitchten 10 finalisten hun innovatie. Coen van de Steeg won en bemachtigde daarmee een plek op het podium in de Ridderzaal op 31 maart tijdens de tweede editie van TEDxBinnenhof.


Video streaming by Ustream
Coen van de Steeg is initiatiefnemer van WeHelpen waarmee hij een landelijk platform is gestart om op lokaal niveau onderlinge hulp in de samenleving te stimuleren en te verhogen. De jury koos voor WeHelpen omdat het initiatief echt inhoud geeft aan een participerende samenleving op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. WeHelpen verbindt mensen daadwerkelijk door slim gebruik te maken van de huidige technologie.

Zelfredzaamheid vergroten met technologie
Initiatiefnemers ActiZ, PGGM en Microsoft bieden met Come Together een podium voor creatieve ideeën in de zorg. De juryleden, bestaande uit deskundigen en de initiatiefnemers van ‘Come Together’, kozen unaniem voor WeHelpen. Hans Bos, Microsoft Nederland en juryvoorzitter: “Door bezuinigingen en veranderingen in de samenleving is de verwachting dat mensen vaker een beroep moeten doen op hun eigen omgeving voor zorg en ondersteuning. De rol van technologie in ons dagelijks leven speelt hierbij een steeds grotere rol. De 121 aanmeldingen en 10 steengoede finalisten laten dit ook zien. Zij tonen hoe groot de wil is om tot innovaties in de zorg te komen. De beweging die winnaar Coen van de Steeg inzet met WeHelpen is een inspirerend voorbeeld hoe technologie de kwaliteit van zorg verhoogt.”
Ook het aanwezige publiek en de kijkers van de livestreaming konden hun voorkeur aangeven. De 100 aanwezigen én de meer dan 1.000 kijkers van de live stream waren ook het meest onder de indruk van het persoonlijke verhaal van Coen van de Steeg wat hem heeft bewogen om WeHelpen te starten. Hiermee bevestigt het publiek de keuze van de juryleden.

TEDxBinnenhof vol Nederlandse innovaties voor aanpak maatschappelijke problemen
TEDxBinnenhof is hét podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. Innovaties die een oplossing kunnen bieden voor maatschappelijke problemen, waar ook ter wereld. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, mobiliteit, zorg, duurzame energie en veiligheid.

Op de website en op Facebook is meer informatie te vinden over Come Together en presenteren alle finalisten zich.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen