Van massaontslag bij Jeugdzorg Nederland geen sprake

Array

‘Jeugdzorg dreigt met massaontslag’, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Maar dit blijkt niet te kloppen. Het klopt dat de hele jeugdzorgsector, en dus ook de Bureaus Jeugdzorg door onduidelijkheid over de financiering onder grote financiële druk staan. De huidige contracten met de provincies eindigen pas op 31 december 2014. Over het budget per 1 januari 2015 is nog te weinig duidelijkheid. Als er aan die situatie niets verandert, dan dreigen er wel in de loop van 2014 faillissementen.

Vice-voorzitter Jan-Dirk Sprokkereef van Jeugdzorg Nederland: ‘De Transitiecommissie onder leiding van Leonard Geluk heeft de problematiek van de Bureaus Jeugdzorg goed in beeld en nadrukkelijk onder de aandacht gebracht in haar rapport.jeugdzorg nederland De staatssecretarissen Van Rijn en Teeven hebben in reactie hierop aangegeven dat ze actief aan de slag gaan met de geschetste problemen. We rekenen er dan ook op dat er een oplossing gevonden wordt, want het belang is groot, voor iedereen. En zeker voor de kwetsbare kinderen die onder deze zorg vallen’. Jeugdzorg Nederland vecht er voor om met de betrokken ministeries en de VNG tot een oplossing te komen om collectief ontslag te voorkomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen