UMCG ‘prijst’ excellente onderzoekers en opleider

In het UMCG zijn de jaarlijkse Mandema-stipendia en de Onderzoeks- en Onderwijsprijs 2013 uitgereikt. Decaan Folkert Kuipers reikte de prijzen traditiegetrouw uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

De Mandema-stipendia, een persoonsgebonden financiering van 65.000 euro waarmee jonge, gepromoveerde arts-onderzoekers tijdens hun opleiding een eigen onderzoekslijn kunnen opbouwen, gingen naar Ninke Leffers, arts in opleiding tot gynaecoloog, en Jelle Vehof, arts in opleiding tot oogarts. Leffers doet onderzoek naar immunotherapie bij patiënten met eierstokkanker en Vehof bestudeert de epidemiologie en genetica van het ‘droge ogen syndroom’.

umcgProf. dr. Peter de Jonge (psychiatrie) won de Onderzoeksprijs ter waarde van 100.000 euro. De Jonge is hoogleraar Psychiatrische epidemiologie, in het bijzonder depressie en somatische ziekten. In 2011 ontving hij een Vici-subsidie van NWO voor zijn excellente track record en zeer consistente onderzoekslijn naar depressies, waarin hij heeft laten zien een uitstekend onderzoeksleider te zijn. Zijn onderzoek is gepubliceerd in toptijdschriften waaronder JAMA en de Archives of General Psychiatry. Onlangs startte onder zijn leiding een onderzoek naar de psychische gezondheid van de Nederlandse bevolking (www.hoegekis.nl).

Dr. Friso Muntinghe (interne geneeskunde) is winnaar van de UMCG Onderwijs- en Opleidingsprijs. Muntinghe heeft vanuit verschillende functies een grote bijdrage geleverd aan het studentenonderwijs en is profieldecaan van de learning community intramurale zorg. Hij ontvangt 25.000 euro om een jaar lang een student-assistent aan te stellen op een onderwijsvernieuwingsproject.

Bron: UMCG

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen