Nettie Buitelaar wint eerste Roland Lageveen Award

Array

biotechnologie-200x199De eerste Roland Lageveen Award is uitgereikt aan Nettie Buitelaar voor haar jarenlange inspanning om de Nederlandse biotechnologiesector te versterken en te promoten. De uitreiking vond plaats tijdens Hello HollandBIO, het kick-off event van HollandBIO, de nieuwe belangenvereniging voor de biotechnologie.De Roland Lageveen Award is een eervolle onderscheiding die wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die “een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan samenwerking binnen de biotechnologiesector in Nederland en de versterking van deze innovatieve sector”.

Roland Lageveen (1957 – 2012) was een boegbeeld van de jonge biotechnologiesector in Nederland. Roland was succesvol ondernemer en daarnaast was hij zeer actief bij het versterken van de biotechnologiesector. Hij was bestuurslid van BioPartner, bestuurslid bij Niaba, lid van de commissie Biobusiness van Niaba en BioFarmind , en stond aan de wieg van de topsector Life Sciences & Health. De jury van de Roland Lageveen Award bestaat uit Ward Mosmuller, Marcel Wubbolts, Hans Preusting, Jan Sikkema en Rein Strijker, personen die actief zijn in de biotechnologie en Roland goed hebben gekend. Zij hebben unaniem gekozen voor Nettie Buitelaar.

Volgens juryvoorzitter Ward Mosmuller is Nettie Buitelaar “betrokken bij veel initiatieven in de life sciences en heeft zij enorm bijgedragen aan het positioneren en promoten van de sector”. De afgelopen jaren werkte zij als directeur van het Leiden Bio Science Park, dat onder haar leiding uitgroeide tot het grootste life sciences cluster van Nederland. Vanochtend werd bekend dat zij afscheid neemt van die functie om als ondernemer bij een biotech start-up verder te gaan. Ook in deze functie is zij van plan om zich verder in te zetten voor de biotechnologie: “Ik ben zeer vereerd met de toekenning van de Roland Lageveen Award. Als geen ander heeft Roland zich altijd ingezet voor de Nederlandse biotechnologie.”

De Award werd uitgereikt op het evenement Hello HollandBIO, waar de feestelijke start van HollandBIO werd gevierd. HollandBIO is de belangenvereniging van de Nederlandse biotechnologie- industrie. De vereniging ontstond door een fusie tussen BioFarmind en Niaba. HollandBIO telt ruim 130 leden. Roland Lageveen was een zeer actief binnen beide verenigingen en groot voorstander van de fusie tot HollandBIO.

Over HollandBIO
HollandBIO is de belangenvereniging voor de Nederlandse biotechnologie-industrie. Deze sector levert een belangrijke bijdrage aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei. HollandBIO bundelt de krachten van ruim 130 medische, agro-food en industrie?le- biotechnologiebedrijven. Met e?e?n sterke stem zet HollandBIO zich in voor een optimaal innovatieklimaat zodat de mogelijkheden van de Nederlandse biotechnologie-industrie ten volste benut kunnen worden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen