Acuut hartinfarct: Donderslag bij heldere hemel

Array

Een donderslag bij heldere hemel. Zo wordt een acuut hartinfarct vaak ervaren. In hoog tempo komt er van alles op je af. Dat begint al in de ambulance. In het ziekenhuis wordt de zorg veelal vervolgd bij de afdeling cardiologie met een dotterbehandeling. Maar soms is een hartoperatie nodig. In het Isala Hartlongcentrum in Zwolle kan zowel een dotterbehandeling als een hartoperatie plaatsvinden, een combinatie die niet vanzelfsprekend is voor alle hartcentra in Nederland. En ook deze zorg staat uiteraard niet stil. Want zowel bij de ambulancedienst, cardiologie als thoraxchirurgie vinden er nog steeds innovaties plaats.

rood hartTijdens de lezing van de Publieksacademie op 14 april a.s. komen deze aspecten aan bod. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl.

Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: [email protected].

 

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn ambulanceverpleegkundige Rudolf Tolsma, cardioloog Jan Paul Ottervanger en thoraxchirurg Roland Laurens. Aan de hand van een casus leggen de sprekers uit hoe de zorg in de gehele keten geregeld is voor patiënten met een acuut hartinfarct in de regio Zwolle. In het tweede deel van de lezing gaan de sprekers in op enkele innovaties. Zowel de zorg in de ambulance als in het ziekenhuis is nog steeds in ontwikkeling. Tot slot wordt ook nog stil gestaan bij misschien wel het belangrijkste aspect van deze avond: hoe voorkom je een (herhaling van) hartinfarct. Hier gaat het dan met name over leefstijl en revalidatie.

In de lobby
Vanaf 19.00 uur, tijdens de pauze en aansluitend aan de lezing zijn diverse organisaties vertegenwoordigd in de lobby van het theater. Aanwezig zijn patientenverenigingen Hart&Vaatgroep en STIN en de Hartstichting. Medewerkers van het Isala Leef- en beweegcentrum zijn aanwezig met informatie over hartrevalidatie, en medewerkers van de Isala Academie kunnen meer vertellen over reanimatietrainingen en het leren toepassen van de AED.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen