Bijna 30% van de Nederlanders gaat aan de slag om zomerfit te worden

Array

Uit onderzoek uitgevoerd door Herbalife, een wereldwijd opererend voedingsbedrijf, blijkt dat 61 procent van de ondervraagde Nederlanders strak en fit de zomer door wil. Ongeveer de helft van deze groep zorgt ervoor dat zij het hele jaar fit zijn, terwijl de andere helft persoonlijke doelen heeft om zomerfit te zijn. Van de mensen die aan de slag gaan om in het zonneseizoen lekker in hun vel te zitten, verwezenlijkt slechts één kwart ieder jaar hun doelen. Deze worden opzij geschoven omdat ze een coach of buddy missen, ‘gewoon geen zin’ hebben, er simpelweg niet aan beginnen of snel resultaat missen. Herbalife introduceert daarom de Zomerfit Challenge, een op maat gemaakt programma voor mensen die zomerfit willen worden: www.ZomerfitChallenge.nl. Herbalife_ZomerfitChallenge_Infographicjpg60% van de respondenten begint in de lente. Ongeveer 17 procent begint twee maanden van tevoren en de laatste 23 procent start één maand voor de zomer om lekker in hun vel te zitten. Vooral vrouwen gaan speciaal voor de zomer aan de slag om zich fit te voelen: 51 procent van de mannen zorgt er namelijk voor dat ze het hele jaar fit zijn, terwijl 41 procent van de vrouwen hetzelfde doet.

Maar wat verstaan mensen eigenlijk onder een goed, fit en strak gevoel voor de zomer? Niet slanker, iets strakker of net wat gespierder zijn, maar vooral tevreden zijn met zichzelf (59 procent) en genoeg energie hebben (55 procent). Een goede conditie wordt ook door 46 procent van de respondenten aangewezen als hét zomergevoel. Toch haalt slechts 25 procent van de mensen met zomerfit-idealen ieder jaar hun doelen, terwijl de helft ze soms wel, maar soms ook niet verwezenlijkt.Goed aan de slag
De onderzoeksresultaten laten zien dat de meeste mensen zich richten op gevarieerd en gezond eten (58 procent) en veel sporten en bewegen (50 procent). Ook voeding- en vitaminesupplementen doen het goed: 15 procent van de mensen maakt hier gebruik van. Er zijn echter ook verschillende en vooral meerdere redenen waarom mensen hun zonnige doelen voor een goed en fit gevoel laten varen. Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders geeft aan ‘gewoon geen zin’ te hebben en nog eens 35 procent begint er simpelweg niet aan. Bijna 30 procent zou graag samen met iemand aan de slag gaan, maar heeft geen buddy of coach om mee samen te werken. Nog eens 19 procent mist snel resultaat en besluit er dan maar mee te stoppen.

Samen aan de slag
Nederlanders werken graag samen met een buddy of coach voor een zomerfit gevoel en veel van de ondervraagden willen ook graag samen met bekende Nederlanders aan de slag! Maar liefst 34 procent van de respondenten die een BN’er als coach of buddy zou willen, zou ervoor kiezen om met oud-topsporter Dennis van der Geest te werken. Samen met iemand aan de slag gaan lijkt een goede motivatie voor mensen om hun zomerfitheid wel te behalen, maar daarbij is het ook belangrijk om realistisch te zijn. Goede voeding, voldoende sporten en sterke coaching zijn belangrijk om doelen te stellen en om resultaat te boeken. Daarom start Herbalife vanaf morgen met de Zomerfit Challenge.

Dit programma wordt uitgerold door Distributeurs, waarbij zij hun klanten gedurende één, twee of drie maanden met behulp van persoonlijke coaching, klaarstomen voor een zomers en fit gevoel. Twee kilo eraf of juist tien? Een betere conditie of iets meer spiermassa opbouwen? Tijdens de Zomerfit Challenge helpt een coach met het opstellen én behalen van doelen door te helpen met sport en voeding! Voor meer informatie over de Zomerfit Challenge kijk je op www.ZomerfitChallenge.nl.
Bron: Weber Shandwick Nederland
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen