Zorgaanbieders Online en Psy Health Direct ontwikkelen nieuwe screeningsmodule

In het eHealth platform van Zorgaanbieders Online wordt al enkele jaren een digitale basis-screener aangeboden aan cliënten van GGZ instellingen waarmee rapporten voor behandelaar en cliënt kunnen worden gegenereerd. Nu is er voor de POH GGZ in de huisartsenzorg en de generalistische BasisGGZ een nieuwe flexibele screeningsmodule bijgekomen. In deze module kunnen gestandaardiseerde en/of eigen vragenlijsten worden samengesteld tot een screener met beslisregels t.a.v. triage en zorgindicering. De screener geeft daarnaast ook real-time risico statussen aan die voor behandelaren of crisisteams op hun dashboard worden weergegeven.

De module kan door uitkomsten van onderliggende vragenlijsten op basis van een profiel advies geven ten aanzien van een vervolgbehandeling. Dit ondersteunt de POH GGZ binnen de huisartsenzorg in het triage proces. triage221-300x200Ook de generalistische BasisGGZ kan deze module inzetten om te bepalen welk zorgproduct aangeboden wordt. Het is ook mogelijk om aanbevelingen te doen voor te volgen e-health interventies, die vanuit het Zorgaanbieders Online platform geïntegreerd worden aangeboden in het clientenportaal. Resultaten van de screener(s) kunnen door de GGZ-keten heen gedeeld worden.

“Door de nieuwe indeling van de GGZ in 3 echelons, zien we dat het steeds belangrijker wordt om het triage/diagnose proces te ondersteunen, waarbij de informatie over de keten kan worden gedeeld en er direct een koppeling gelegd wordt naar mogelijke e-health behandeling. Met de uitbreiding van de screeningsmodule en de koppeling naar advisering t.b.v. eHealth hebben we met Zorgaanbieders Online een zeer bruikbare ondersteuning voor onze doelgroep gekregen”, aldus Henk Maasson, CMO bij Psy Health Direct.

Psy Health Direct zet de screener-module met de WSQ-4.0+ in voor triage/diagnose-ondersteuning bij onder andere huisartsenpraktijken. Alle Zorgaanbieders Online gebruikers kunnen deze module ook per direct inzetten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen