NVVE organiseert studiedag Niet Reanimeren

Wat doet een politieagent wanneer een verkeersslachtoffer een niet-reanimerenpenning draagt, maar de omstanders roepen: “Doe iets!” ? Wat doe je als familie spoedeisende hulp inroept, maar vervolgens reanimeren ter discussie stelt door het tonen van een niet-reanimerenverklaring van de patiënt?

Met dit soort situaties krijgen hulpverleners steeds vaker te maken . De NVVE organiseert daarom op vrijdag 13 juni 2014 een studiedag Niet Reanimeren, in Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106 te Amstelveen. Tijdens deze dag staat de omgang van hulpverleners met de Niet Reanimeren penning centraal. De studiedag is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, EHBO’ers, BHV’ers, medewerkers politie/brandweer/ambulance/reddingsbrigades, opleiders, studenten en verder professioneel of anderszins geïnteresseerden.

PrintSteeds meer mensen dragen een niet-reanimerenpenning waarmee ze aangeven niet gereanimeerd te willen worden. Alleen al in de afgelopen twee jaar vroegen bijna 10.000 mensen een niet-reanimerenpenning aan bij de NVVE. De kans dat hulpverleners ermee in aanraking komen, wordt steeds groter.

Tijdens de studiedag wordt aandacht besteed aan theorie en onderzoek in combinatie met kennis en ervaring uit de praktijk. De vragen die aan de orde komen zijn divers. Waarom kiezen mensen ervoor niet gereanimeerd te willen worden? Hoe moet worden omgegaan om met zo’n verklaring? En: wat is de realiteit van de reanimatiepraktijk?
Gedurende de dag delen deskundigen uit verschillende disciplines hun kennis over en ervaring met reanimeren en niet reanimeren

Tijdens dilemmarondes worden situaties besproken waarmee hulpverleners te maken krijgen, bijvoorbeeld: Zijn er situaties denkbaar waarin de acute nood de niet-reanimerenpenning overstijgt? Handelt een EHBO’er anders als het slachtoffer een jonge dan wel een oudere persoon betreft die een niet-reanimerenpenning draagt?

Deelnemers aan de studiedag wordt gevraagd eigen ervaringen en casuïstiek in te brengen.

Uitgebreide informatie over de studiedag en het volledige programma zijn te vinden op de website van de NVVE: www.nvve.nl. Tevens kunnen geïnteresseerden zich via deze website aanmelden voor de dag. Toegangsbewijzen zijn uitsluitend vooraf via de website verkrijgbaar.

Bron: NVVE

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen