MSD investeert ruim 5 miljoen euro in innovatie en werkgelegenheid in de regio Oss

Array

miljoenMSD gaat een bedrag van in totaal ruim 5 miljoen euro investeren om innovatie en werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. Het bedrag zal worden gestort in een bestaand innovatiefonds dat solide en betrouwbaar moet zijn en dat zich richt op Oss en omstreken. MSD heeft dit besluit genomen in samenspraak met vertegenwoordigers van de Ondernemingsraad. Welk fonds of welke fondsen in aanmerking komen is nu nog niet bekend.

Mirjam Mol-Arts, bestuursvoorzitter van MSD Oss, vindt het belangrijk dat MSD opnieuw zijn verantwoordelijkheid toont als goede werkgever, na de recente aankondiging over reorganisatie bij het ontwikkelingscentrum. “In de afgelopen jaren hebben we steeds mensen van werk naar werk begeleid en nieuwe initiatieven ontplooid, in samenwerking met andere partijen. Dat is en blijft het uitgangspunt.”

Van werk naar werk
In januari maakte MSD bekend dat het bedrijf wereldwijd kampt met tegenvallende resultaten op het gebied van R&D en dat de veranderingen ook het onderdeel in Oss treffen dat gericht is op de ontwikkeling van geneesmiddelen, het Development Center (DCO). Mirjam Mol-Arts: “We hebben onafhankelijk laten onderzoeken of we significant en duurzaam banen konden behouden, maar helaas waren daar geen mogelijkheden voor. We bieden medewerkers die hun werk gaan verliezen een goed sociaal plan dat voorziet in financiële ondersteuning en begeleiding bij het vinden van ander werk.”

Advies OR
MSD heeft de voorgenomen reorganisatie voor advies bij de Ondernemingsraad ingediend en het advies met de OR besproken. Daaruit is de wens naar voren gekomen om werkgelegenheid en innovatie in de regio te ondersteunen. “Op een vergelijkbare manier heeft MSD drie jaar geleden het initiatief genomen voor Pivot Park”, licht bestuursvoorzitter Mirjam Mol-Arts toe. MSD zal het bedrag van ruim 5 miljoen euro storten in een nader te bepalen innovatiefonds dat zich richt op Oss en omstreken.

Daarnaast is MSD nog in overleg met de gemeente Oss, de provincie en ook het Ministerie van Economische Zaken om te bekijken hoe onderdelen van het ontwikkelingscentrum van MSD na sluiting onderdeel zouden kunnen worden van bijvoorbeeld Pivot Park. Pivot Park bevindt zich op het terrein van MSD in Oss maar is geen onderdeel van het bedrijf. Het park is mogelijk gemaakt samen met provincie Noord-Brabant, gemeente Oss, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), ministerie van Economische Zaken en ministerie van VWS.

Hoogwaardige productie
MSD in Oss blijft met twee unieke afdelingen voor hoogwaardige productie een belangrijke rol spelen binnen het wereldwijde bedrijf. Pharmaceutical Operations in Oss wordt wereldwijd de belangrijkste MSD-locatie voor hormonale geneesmiddelen en bij Biotech Operations worden grondstoffen geproduceerd voor onder meer een baanbrekend geneesmiddel tegen kanker.

Vorig jaar werden bijna duizend medewerkers van MSD in Oss met behoud van hun baan overgedragen aan het Zuidafrikaanse Aspen Pharmacare. Bij MSD in Oss werken na deze reorganisatie ruim 1.500 mensen. Van het ontwikkelingscentrum van MSD Oss zullen ongeveer 30 personen betrokken blijven bij internationale ontwikkelactiviteiten.

Reorganisatie MSD Development Center Oss
MSD heeft eind januari aangekondigd dat de wereldwijde reorganisatie van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling ook de locatie in Oss treft. De afgelopen jaren is er in de wereld van de gezondheidszorg veel veranderd. Daardoor heeft MSD wereldwijd minder nieuwe geneesmiddelen op de markt kunnen brengen, terwijl in dezelfde periode belangrijke geneesmiddelen uit patent zijn gegaan.

Om in de toekomst onze innovatieve bijdrage aan de zorg te kunnen blijven leveren, heeft het senior management in de Verenigde Staten afgelopen oktober aangekondigd de wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten (R&D) aan te passen.

Over MSD
Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. MSD is onderdeel van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. In Nederland heeft MSD vestigingen in Haarlem, Oss en Boxmeer. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen