Mazelen; ken de risico’s, laat je checken en bescherm je

Array

Mazelen is een zeer besmettelijke, ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. In 1980, voordat wijdverbreide vaccinatie, was mazelen verantwoordelijk voor naar schatting 2,6 miljoen sterfgevallen.

Het blijft een van de belangrijkste doodsoorzaken onder jonge kinderen wereldwijd, ondanks de beschikbaarheid van een veilig en effectief vaccin. Ongeveer 122 000 mensen overleden aan mazelen in 2012 – vooral kinderen onder de leeftijd van vijf.

factfile_thumbDe WHO heeft een fact file gemaakt over mazelen gemaakt vanwege de World Immunization Week (24-30 april). Dit jaar is de slogan voor deze week is “Vaccineer voor een gezonde toekomst: Know, Check, Protect”.

Facts about measles vaccination

Bron: WHO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen