Ouderen zorginstelling met De Tijdmachine back to the sixties

denken piekeren hoofdOp zaterdag 10 mei 2014 lanceert de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Zorg en Welzijn) met Eric Hisgen (voorzitter Raad van Bestuur Amstelring) in Woonzorgcentrum De Venser (Amsterdam-Zuidoost) het project ‘De Tijdmachine Amsterdam’.

Bij De Tijdmachine draait alles om een mobiele kamer die geheel in de stijl van de jaren ’60 is ingericht. In deze sixties room stappen ouderen (vitaal, in het eerste stadium van dementie, zelfstandig wonend) onder begeleiding van vrijwilligers terug in de tijd. Het doel van De Tijdmachine is bewoners weer herinneringen te laten ophalen uit de tijd dat ze in de kracht van hun leven waren. De overtuiging is dat deze herinneringen zoveel energie en positiviteit geven dat ze zich vitaler voelen en daardoor minder zorg afnemen.

‘De Tijdmachine in Amsterdam’ wordt inhoudelijk gesteund door zorginstelling Amstelring en Woonz.nl, de grootste landelijke selectiesite voor seniorenwonen, service en zorg. Financiële bijdragen krijgt de Tijdmachine van VSBfonds, Skanfonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK.

Bron: ANP Perssupport

 

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen