RMC Groot Klimmendaal vernieuwt en innoveert ICT-infrastructuur om continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen

Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal moderniseert haar ICT infrastructuur, in het bijzonder het datacenter en de werkplek. Met BRAIN FORCE als implementatiepartner kiest RMC Groot Klimmendaal voor de Zorgwerkplek oplossing.

Meer flexibiliteit in keuze werkplek
RMC Groot Klimmendaal wil vernieuwing van de gehele ICT infrastructuur en werkplekinrichting. Het realiseren van een innovatieve, schaalbare, hoog beschikbare en toekomst vaste ICT-infrastructuur draagt bij aan de continuïteit van de bedrijfsvoering van RMC Groot Klimmendaal. Daarnaast wil RMC Groot Klimmendaal zijn medewerkers meer flexibiliteit bieden in de keuze van werkplek en applicaties.

Groot-KlimmendaalFlexPod private cloud architectuur vormt de basis voor datacenter
Voor de technologie in het datacenter heeft RMC Groot Klimmendaal een FlexPod private cloud architectuur op basis van Cisco, NetApp en VMware gekozen. Hiermee kiest RMC Groot Klimmendaal voor een toekomstvaste architectuur, waarin een goede balans is tussen beschikbaarheid, betrouwbaarheid, prestaties, flexibiliteit, beveiliging en kosten. Door te kiezen voor dit concept is RMC Groot Klimmendaal in staat om flexibel in te spelen op de veranderende behoefte van de (zorg)medewerkers en de markt.

Virtuele desktop infrastructuur voor de werkplek omgeving

De werkplekomgeving is gebaseerd op een virtuele desktop infrastructuur (VDI) met toepassing van Citrix XenDesktop en Citrix NetScaler. Dit geeft de zorgmedewerker van RMC Groot Klimmendaal toegang tot applicaties, informatie en data. Met de VDI oplossing biedt RMC Groot Klimmendaal medewerkers de mogelijkheid om locatie-, tijd- en apparaat onafhankelijk te kunnen werken. Dit zorgt voor een verhoging van de productiviteit en toename van de gebruikerstevredenheid. Daarnaast hebben zorgmedewerkers realtime de beschikking over patiëntinformatie en kunnen daardoor direct handelen.Ook biedt de Zorgwerkplek op basis van VDI de beste ondersteuning van medische toepassingen (EPD applicaties) en multimediale toepassingen. De Zorgwerkplek is eenvoudig te beheren en voldoet aan de normering NEN7510:2011.

Vanuit een driejarig Microsoft ESA (huur)contract heeft RMC Groot Klimmendaal haar core backoffice en core client omgeving gemoderniseerd. Deze ESA biedt Groot Klimmendaal gedurende de looptijd van het contract de flexibiliteit om mee te groeien met de ontwikkelingen van de Microsoft oplossingen en deze nieuwe technologie direct in de praktijk te brengen. Ook biedt dit contract de mogelijkheid om, waar nodig, de omgeving te krimpen of uit te breiden.

Ontzorgen met Premier Support
Om de continuïteit van de gekozen oplossing te waarborgen is een vijfjarig Premier Support contract afgesloten met BRAIN FORCE. Dit biedt RMC Groot Klimmendaal de komende vijf jaar duidelijkheid, zekerheid, flexibiliteit en ontzorging van de gekozen oplossing.

Keuze voor BRAIN FORCE
BRAIN FORCE is tijdens het offertetraject afgeweken van de oorspronkelijke vraag, wat door ons is ervaren als écht meedenken”, Aldus Ytje Jensma, bestuurder van RMC Groot Klimmendaal. “Hierdoor hebben we een oplossing gekozen die past bij onze bedrijfsvoering en waarmee we een inhaalslag kunnen maken. De Zorgwerkplek sluit aan bij de wens van onze medewerkers om flexibel te kunnen werken en zelf de werkplek en applicaties te kiezen. Met BRAIN FORCE kiezen we voor een ervaren implementatiepartner die de kennis en expertise in huis heeft om ons te begeleiden tijdens het migratietraject. Met BRAIN FORCE bouwen we aan de toekomst!”

Recente artikelen