20e Internationale Aids Conferentie hard getroffen door neerhalen van MH17

Prominente HIV-onderzoeker Joep Lange mogelijk een van de slachtoffers van vlucht MH17
De 20e Internationale Aids Conferentie (AIDS 2014) die zal worden gehouden 20-25 juli 2014 in het Melbourne Convention & Exhibition Centre, in Melbourne, Australië is ook getroffen door het neerhalen van het vliegtuin van Malaysian Airlines met vluchtnummer MH17. De conferentie is erop gericht op de Asia-Pacific hiv-epidemie.

Mogelijk meer dan 100 deelnemers in MH17

http://m.theaustralian.com.au/news/nation/delegates-to-melbourne-aids-summit-on-doomed-flight-mh17/story-e6frg6nf-1226993197572?nk=22101173e016ff696d60c87b93361928

De International AIDS Society, convenors van de 20e Internationale Aids Conferentie (AIDS 2014), gaat door en de organisatie heeft overleg met de autoriteiten om duidelijk te krijgen hoe het tragische verlies van Malaysian Airlines vlucht MH 17 invloed heeft op het congres en welke congresdeelnemers, conferentie partners, en de aidsgemeenschap als een geheel getroffen zijn.

rode strik op zwarte achtergrondAls erkenning van onze collega’s ’toewijding aan de strijd tegen HIV / AIDS, zal de conferentie doorgaan zoals gepland en zal de mogelijkheden om na te denken en te onthouden die we hebben verloren, zo zei een woordvoerder van de International AIDS Society.

Ook Joep Lange, een prominente HIV onderzoeker van het AMc en voormalig voorzitter van de International AIDS Society, was mogelijk een van de slachtoffers van Malaysia Airlines vlucht MH17. Lange betrokken bij hiv-behandeling en onderzoek sinds 1983, en al actief onderzoeker vanaf het moment dat de ziekte in opkomst was als een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid.

Hij is een van de belangrijkste onderzoekers achter verscheidene cruciale antiretrovirale therapie onderzoek, met inbegrip van projecten voor de preventie van moeder-op-kind overdracht van het virus, zo meldt het Amsterdam Institute of Global Health and Development.

Ook Lange was op weg naar AIDS 2014, een wereldwijde conferentie die zal plaatsvinden in Melbourne, Australië van 20-25 juli.
Washington Post, die een verklaring van het kantoor van Lange heeft met de bevestiging van zijn overlijden.

De International AIDS Society heeft een verklaring afgegeven over de ramp met MH17:

De IAS vandaag spreekt zijn oprechte verdriet uit omdat een aantal collega’s en vrienden op weg naar de 20e Internationale Aids aan waren boord van de Malaysian Airlines MH17 vlucht die via Oekraïne.

Op dit ongelooflijk triest en gevoelig moment staat de IAS met onze internationale familie en stuurt medeleven aan de geliefden van degenen die dierbaaren hebben verloren aan deze tragedie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen